Det er ikke bare Alberto Contador som har gått på en smell torsdag.

Torsdag formiddag gikk startet nemlig ryktene om at Ezequiel Mosquera hadde viklet seg inn i dopinggarnet. En pressemelding fra UCI (det internasjonale sykkelforbundet) bekreftet påstanden og avslørte også at David Garcia De Peña hadde jukset.

Garcia gjorde en fantastisk jobb for Xacobeo-kapteinen i den spanske fjellheimen. 32-åringen ble nummer 11 sammenlagt.

Nasjonalhelt
Mosquera ble kun slått av sammenlagtvinner Vincenzo Nibali til slutt. 35-åringen er umåtelig populær i hjemlandet, men det spørs om han ikke har dukket opp som troll i eske under vueltaen for siste gang etter dette.

Den positive A-prøven til begge ryttere viser spor av hydroxyethyl. Det forbudte stoffet er med på å forbedre blodvolumet og gjør at de røde blolegemene lettere avgir oksygen til kroppen og musklene. Altså et fint ess å ha med seg i ermene under de tøffeste etappene.

Oscar Sevilla ble utestengt for misbruk av det samme produktet, da han ble kastet hodestups ut av årets Colombia rundt.

Vant etappe to dager senere
UCI melder at den positive dopingprøven til spanjolene ble avlagt etter den 16. september i år. Rytterne gjorde unna den 148,9 kilometer lange etappen mellom Valladolid og Salamanca den dagen.

To dager senere tok Mosquera sin første etappeseier i en Grand Tour noensinne, da han var sekundet foran Vincenczo Nibali på toppen av Bola del Mundo.

Her kan du lese hele pressemeldingen fra UCI!

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!