*Nettavisen* Sport.

Her er Drillos favoritt

Foto: AP/Scanpix

Og Brede Hangeland er helt enig.

22.12.11 11:20

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og landslagskaptein Brede Hangeland mener Barcelonas superstjerne Lionel Messi bør få gullballen for 2011.

Gullballen, også kjent som Ballon d'Or, skal deles ut i Zürich 9. januar. Prisen er en sammenslåing av FIFAs tidligere pris for årets spiller og magasinet France Footballs Ballon d'Or.

Mens Drillo og Hangeland er enig om hvem de mener har vært verdens beste mannlige fotballspiller i år, har de ulike syn på hvem som bør få prisen for årets trener.

Landslagssjefen har valgt Real Madrid-trener José Mourinho, mens Hangeland ga sin toppstemme til Barcelonas Pep Guardiola.

- Jeg har stemt på dem jeg mener har gjort det best gjennom året ut fra det jeg har fått med meg.

Både Messi og Mourinho er sterke fotballpersonligheter, som har stått for imponerende prestasjoner både i år og tidligere.

Uruguays landslagstrener har også fått til mye bra med laget sitt, sier Olsen til fotball.no.

Mourinho er langt på vei den minst meritterte treneren i kamp mot Guardiola i 2011.

Mens Barcelona-sjefen rasket med seg mesterliga-, serie-, klubb-VM- og både europeisk og spansk supercupgull, var Real Madrid avspist med spansk cupgull i året som gikk.

Kvinnelandslagssjef Eli Landsem og landslagskaptein Ingvild Stensland mener begge at Japans landslagskaptein, Homare Sawa, er årets spiller, mens årets trener er Japans landslagssjef Norio Sasaki.

Japan tok et overraskende VM-gull for kvinner i sommer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.