RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er drømme-midtbanen

Foto: Lluis Gene (AFP/Scanpix)
Her er de fire midtbanespillerne alle vil ha på sitt lag. Tre er fra samme lag.

I samarbeid med Football Manager 11 har Nettavisen hatt konkurransen om å sette opp tidenes drømmelag. Over 2500 lag har blitt sendt inn, og vi gir deg nå resultatene.

Les også: Er dette verdens beste målvakt?

Les også: Hva ville du gitt for dette forsvaret?

At det finnes mange gode midtbanespillere er det ingen tvil om. Nettavisens lesere valgte svært mange forskjellige spillere på sitt lag, men det var selvfølgelig noen som utmerket seg mer enn andre. Vi måtte til slutt fjerne vurderingen av hvilke plasser de egentlig spilte på, mest av alt fordi det er såpass mange av midtbanespillerne som fikk mange stemmer som faktisk kan ikle flere roller.

Gode midtbanespillere som Frank Lampard, Wesley Sneijder, Michael Essien, Xabi Alonso, Cesc Fabregas, Steven Gerrard og Bastian Schweinsteiger rakk ikke opp.

Disse fire endte opp på laget til slutt:

Christiano Ronaldo (39 prosent)
25 år, Real Madrid

Ronaldo har rukket å få med seg 79 landskamper for Portugal (+ 23 for aldersbestemte lag). Han har, i skrivende stund, smått imponerende 42 mål på 43 kamper for Real Madrid. Hans fotballkarriere begynte som åtteåring for Andorinha før han ble signert av Nacional i 1995. I 1997 (som 12 åring) gikk han til Sporting CP. I 2003 kjøpte Manchester United ham før han ble solgt videre til Real Madrid i 2009.

Andreas Iniesta (27 prosent)
26 år, Barcelona

Iniesta har 54 A-kamper for Spania, og hele 46 aldersbestemte kamper. Han signerte for Barcelona som 12-åring, og har vært der siden.

>

Xavi Hernandez (34 prosent)
30 år, Barcelona

Xavi var 11 år da han kom til Barcelona. Det var i 1991. 19 år senere er han samme sted. Xavi har 98 landskamper for Spania (samt 8 for Catalonia), pluss 57 aldersbestemte landskamper. Smått imponerende.

Lionel Messi (41 prosent)
23 år, Barcelona

Messi debuterte for Argentina som 18-åring, og har nå totalt 53 landskamper. Han har 103 mål på 156 kamper for Barcelona.

De neste store

Football Manager-serien har vist seg å være gode spåmenn for hvilke spillere som blir de neste store, og skal vi tro årets utgave er dette spillerne som vil være blant de aller beste om noen år:

Aaron Ramsey, 19 år (Arsenal)
David Alaba, 18 år (Bayern München)
Zakaria Labyad, 17 år (PSV)
Josh McEachram, 17 år (Chelsea)
Ruben Yttergård Jenssen, 21 år (Tromsø) (!)
Christian Eriksen, 18 år (Ajax)
Martin Galvan, 17 år (Cruz Azul)
Bryan Rabello, 16 år (Colo Colo)
Mateo Kovacic, 16 år (Dinamo)
Xherda Shaqiri, 18 år (Basel)
Gareth Bale, 20 år (Tottenham)
Davide Petrucci, 18 år (Manchester United)

Følg med i morgen for angrepsspillerne!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere