RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er EM-mestrenes mål

(Foto: Scanpix)
Hellas overrasket alle med å vinne EM i 2004. Hva kan de klare i år?

Ikke spesielt mye, skal vi tro grekerne selv. For selv om ingen går ut og sier at de ikke har mulighet til å få til noe før et mesterskap, gjør Hellas i det minste det meste for å dempe forventningene.

Gruppe D - Hellas' gruppe - består også av Spania, Russland og Sverige – ikke akkurat noen lett gruppe.

For å si det mildt.

- Gå videre
- I Portugal sist var vi outsidere. Sånn er det ikke i Østerrike og Sveits. Men vårt mål er å kvalifisere oss forbi gruppespillet, sier Rehhagel.

Og mange vil kanskje avskrive Hellas’ muligheter før mesterskapet begynner. Men landet har fremdeles Otto Rehhagel som trener, en taktisk ringrev som har vært med i gamet lenge. Og dersom laget først får flyt, er landets supportere helt særegne i sin entusiasme, og det kan løfte mannskapet til nye høyder. Tilsvarende kan det også gå ad undas dersom de ikke presterer, og da er veien fra helt til fiende kort.

Men selv om målet er moderat, er Hellas på mange måter i en bedre posisjon nå enn for fire år siden. Rehhagel har bygd om laget fra 2004 som i stor grad baserte seg på et bunnsolid forsvar og en offensiv midtbane som holdt ballen i laget på motstanderens banehalvdel.

Dagens mannskap har flere strenger å spille på, de spiller ofte med tre spisser på topp med Angelos Haristeas, Fanis Gekas og Ioannis Amanatidis. I tillegg har de backer som liker å komme framover og midtbanespillere som behersker alle faser av spillet. Mange nøkkelspillere, som for eksempel Angelos Basinas og Costas Katsouranis, har vært lenge i Europa og høstet god erfaring fra gode ligaer.

Med andre ord kan vi regne med å se et helt annet Hellas på banen i 2008 enn vi så i 2004. Da handlet det meste om å holde nullen og satse på å få et seiersmål.

Scorer mer
I løpet av 12 kvalifiseringskamper scoret Hellas 25 mål og slapp inn ti. Fire av dem kom i en og samme kamp mot Tyrkia – Hellas’ eneste tap. For å kvalifisere seg til EM 2004, scoret Hellas bare åtte mål på veien.

- Vi tar ett skritt av gangen. Vi er klar over at våre motstandere vil være mer forsiktige, sier forsvarer Vassilis Torosidis.

Her er våre EM-sider
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere