*Nettavisen* Sport.

Her er EMs drømmelag

TV 2 Nettavisen har satt opp det vi mener er EMs drømmelag. Se laget, og si din mening her.

06.07.04 08:28

UEFA valgte mandag ettermiddag greske Theo Zagorakis som EM-kongen. I tillegg tok de ut en såkalt EM-tropp - de 23 spillerne en studiegruppe under ledelse av Gerard Houllier mente var EMs beste.

TV 2 Nettavisen har imidlertid tatt ut det vi mener er EMs beste lag - basert på spillerbørs, og egne vurderinger.

Si din mening i kommentarfeltet nederst.

Keeper: Andreas Isaksson, Sverige 7,25
Stod nærmest plettfritt i mesterskapet. Noen vil hevde at han stod for langt ute da Jon Dahl Tomasson med en fantastisk halvvolley satte ballen over ham og i mål da Sverige møtte Danmark, men i moderne fotball må keeperen stå litt ute for å fungere som sweeper. Det var ikke en tabbe av Isaksson, men en herlig scoring av Tomasson.

Høyreback: Miguel, Portugal 6,2
Et nytt bekjentskap for de aller fleste nordmenn. Sikkerheten selv defensivt, og med herlige offensive raid. Erstattet Paulo Ferreira på høyrebacken etter den første kampen, og etterpå var det ingen som ofret den vrakede nye Chelsea-spilleren en tanke. Skadet i EM-finalen. Det svekket portugiserne.

Midtstopper: Sol Campbell, England 6,75


Klikk på bildet for å forstørre.

Klippen. Ingen kommer forbi Campbell i en-mot-en-dueller. Han ruver i luftrommet, og gjør få om ingen feil. Selvskreven på laget.

Midtstopper: Mihalis Kapsis, Hellas 6,5
Kom litt i skyggen av partner Traianos Dellas, men var minst like bra. Som markeringsstopper var han feilfri i de kampene som betydde noe i mesterskapet. Tok lurven av spillere som Raul, Pauleta, Henry og Baros.

Venstreback: Gianluca Zambrotta, Italia 6,33
Italia forsvant ut av mesterskapet etter gruppespillet, men det var ikke Zambrottas feil. Som Miguel bidro han også sterkt offensivt. Vi vurderer ham som et mer korrekt valg på venstrebacken enn Ashely Cole eller Tsjekkias Jankulovski.

Høyre midtbane: Cristiano Ronaldo, Portugal 5,8
Kom inn som innbytter i første kamp. Var selvskreven fra start resten av turneringen. Spilte stort i alle kamper med unntak av finalen hvor han - som alle under EM - ikke fant løsningen på det greske forsvaret. Scoret to og hadde assist til to mål i EM.

Sentral midtbane: Theo Zagorakis, Hellas 6,33
Styrte det greske landslaget til gull, og imponerte med en voldsom arbeidskapasistet. Mange har snakket om det defensive greske laget, men den tidligere Leicester-spilleren var med framme hver eneste gang laget hadde sjansen på en kontring. Også meget bra i pasningsspillet på små flater.

Sentral midtbane: Pavel Nedved, Tsjekkia 6,5
Et noe spesielt EM for playmakeren. Imponerte ikke i åpningskampen, var stor i neste kamp mot Nederland, ble hvilt i tredje kamp mot Tyskland, var stor mot Danmark før han ble skadet i semifinalen mot Hellas. Likevel var kampene mot Nederland og Danmark nok til å vise at årets spiller i Europa i fjor, fortjente en plass på EM-laget.

Venstre midtbane: Fredrik Ljungberg, Sverige 6,75

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Et herlig mesterskap av Arsenal-spilleren. Var stor da Zlatan og Henke imponerte, men også da de ikke stod frem like mye. En voldsom gjennombruddshissighet, aggressiv og særdeles bra til å lese det offensive spillet og posisjonere seg.

Spiss: Wayne Rooney, England 7,67
Satte vel egentlig ikke en fot feil i hele mesterskapet, og hadde han ikke blitt skadet mot Portugal kunne den kampen ganske sikkert fått et helt annet resultat. Hans store internasjonale gjennombrudd.

Spiss: Milan Baros, Tsjekkia 6,6
EMs toppscorer. Scoret i samtlige kamper, med unntak av semifinalen mot Hellas hvor han og Tsjekkia slet. Likevel har han så mye fotball i seg at han var nær ved å bli matchvinner. Baros har en utrolig ballkontroll i høy fart, og er en spiller som kan gjøre ting som egentlig virker helt umulig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag