RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er en av Bjarne Riis' «redningsmenn»

(©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Saxo Bank-Tinkoff Bank har sikret seg en ny poengsterk rytter.

Bjarne Riis' danske sykkelmannskap, Saxo Bank-Tinkoff Bank, ligger desidert sist på world tour-rankingen.

Selv om Alberto Contador har kommet tilbake fra dopingutestengelse trenger laget flere ryttere som kan levere poeng slik at laget kan overleve i den øverste divisjonen.

Nå er det klart at slovenske Marko Kump (23) sykler for Team Saxo Bank-Tinkoff Bank den neste sesongen. Han leder for øyeblikket europatouren ganske suverent foran sterke navn som John Degenkolb (Argos - Shimano) og Jonathan Tiernan-Locke (Endura Racing).

Kump kommer fra kontinentallaget Adria Mobil og har signert en ettårsavtale med Bjarne Riis' danske sykkellag. Det forteller laget i en pressemelding.

- Marko er uten tvil en meget talentfull gutt, som jeg tror kan vokse til å bli en riktig god klassikerrytter, men også en rytter, som kan prestere i mindre etapperitt. Han har mye kraft i pedalene og er sterk i kupert terreng, men har også en rask spurt. Samtidig har Marko imponert meg i år, så jeg ser frem til å få ham ombord, skryter Bjarne Riis.

Sterk sesong - hvor mange poeng?
Bortsett fra ett år som proff på det nest øverste nivået i spanske Geox-TMC i 2011 har Kump syklet for Adria Mobil siden 2007. Nå er han klar for et nytt proffeventyr.

- Jeg er både meget glad og spent over denne muligheten, og det faktum at jeg skal kjøre for Saxo Bank-Tinkoff Bank neste år. Det er et fantastisk lag, så det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg er overbevist om at jeg har tatt den riktige beslutningen når jeg tenker på min utvikling som sykkelrytter, uttaler Kump.

23-åringen har vunnet fem UCI-ritt denne sesongen.

Her kan du se alle hans resultater (ekstern lenke)!

Det er noe usikkert - av en eller annen merkelig grunn - hvordan UCI fordeler poeng med tanke på den mye omtalte world tour-statusen. Det danske nettstedet feltet.dk har tidligere skrevet om de såkalte «value points», som angivelig skal være det som legges til grunn. Hvis man skal tro den poengtabellen vil Marko Kumps ledelse og eventuelle seier på europatouren gi en betydelig poengsum til Bjarne Riis' lag. Rytterne tar som kjent med seg poengene de har syklet inn til sitt nye lag.

PS! Iren Nicolas Roche signerte forrige uke under en kontrakt med Bjarne Riis' mannskap. Les mer om det her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere