*Nettavisen* Sport.

Her er en norsk City-komet

Foto: AP/Scanpix

Norske Abdisalam Ibrahim (18) debuterte for Manchester City, mens Robinho trolig spilte sin siste kamp for klubben.

24.01.10 19:24

SCUNTHORPE - MAN CITY 2-4:

Abdisalam Ibrahim er 18 år, fra Fjellhamar, og en del av Manchester Citys reservelag. Søndag spilte han fra start da de lyseblå gjestet Scunthorpe i FA-cupens fjerde runde.

Dermed fikk nordmannen sin debut for den engelske storklubben. 18-åringen satt på benken i kampen mot Blackburn for to uker siden, og har tydelig imponert Roberto Mancini.

Unggutten ble hentet til England på en treårskontrakt i 2007, og er én av seks nordmenn i City. De andre er keeperene Tobias og Eirik Johansen, midtbanespilleren Omar Elabdellaoui, og forsvarsduoen Kim og Tom Skogsrud.

Scoret i offsideposisjon
Og med nordmannen som en av tre sentralt på midtbanen tok City ledelsen borte mot Championship-laget. Robinho viste fram et par overstegsfinter, før han spilte videre til Martin Petrov. Bulgareren brukte et par berøringer, før han banket kula opp i hjørnet bak Scunthorpe-keeper Joe Murphy.

Etter scoringen var det imidlertid hjemmelaget som tilegnet seg initiativet i kampen, og skapte flere farligheter foran Stuart Taylor i gjestens mål. I det 29. minutt skulle de også få uttelling. En halvklarert corner ble lempet tilbake inn i feltet av Gary Hooper, og i offsideposisjon kunne Paul Hayes sørge for balanse.

Resultatet så ut til å stå seg til pause, men rett før dommeren blåste for halvtid kombinerte Stephen Ireland og Nedum Onuhoa. Førstnevnte fant høyrebacken med en smart chip inn i feltet, og alene med vertens burvokter hadde forsvarsspilleren ingen problemer med å finne nettmaskene.

Nektet å gi opp
City var i front da andre omgang tok til, og det skulle bare gå rundt 12 minutter før det som så bra ut skulle se ennå bedre ut for Roberto Mancini og hans disipler. Den tidligere Arsenal-spilleren Sylvinho sendte av gårde ei kanonkule fra rundt 30 meters hold, og Joe Murphy i målet nådde aldri opp. 3-1 til City.

Hjemmelaget nektet imidlertid å gi seg så lett og drøye 20 minutter fø full tid skapte de ny spenning i kampen. Et langt innkast ble flikket videre til Cliff Byrne, og hans avslutning gikk via Citys Dedryck Boyata og inn i nettet. Det var fortsatt tid igjen for vertene til å detonere en cupbombe.

Mens midtbanekompisene Stephen Ireland og Nigel de Jong begge ble byttet ut i løpet av andre omgang, fikk Abdisalam Ibrahim forbli på banen i samtlige 90 minutter pluss tilleggstid.

Robinho på vei bort
Før oppgjøret mot Scunthorpe begynte ryktene å svirre i både engelske og brasilianske medier om at dette kom til å bli Robinhos siste kamp for City. Ifølge spilleren selv, så ønsker hans seg hjem til Brasil for å få mer spilletid før sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

- Det ville vært utrolig å returnere til Santos. Å spille for Santos ville hjulpet meg å få en plass i VM-troppen. Det er klubben min, og jeg kjenner alle der, sier Robinho ifølge Reuters.

En positiv avskjed skulle det i hvert fall bli for brassen. På tampen av kampen satte han inn Citys fjerde mål for kvelden, og slukket med det også Scunthorpes håp om avansement.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.