Her er en norsk golfsensasjon

Foto: Reuters/Scanpix

Mens Tutta skuffer, overrasker Marianne Skarpnord stort i årets siste Major.

31.07.09 20:31

Det blir ingen Major-seier i 2009 Suzann Pettersen. British Open var siste mulighet, men turneringen ble dessverre en ny nedtur for Norges beste kvinnelige golfspiller de siste sesongene.

Tutta drar hjem
Hun åpnet med en runde på fire over par torsdag – og fulgte opp med en runde seks slag over par fredag, en runde som for øvrig ble avsluttet med en dobbelbogey.

Andrerunden er i skrivende stund ikke ferdigspilt, men alt tyder på at Tutta havner utenfor cuten og kan pakke kofferten i ettermiddag.

Det betyr imidlertid ikke at det ikke blir norsk deltakelse på de to avslutningsrundene.

Inn i tetstriden
Marianne Skarpnord gjør det svært skarpt i sin runde og presterer intet mindre enn en norsk golfsensasjon når hun spilte den andre runden tre under par.

I løpet av andrerunden fikk Skarpnord også satt fem birdies, alle på banens åtte siste hull. Med den knallavslutningen og bare to bogeyer på scorekortet, endte Skarpnord på -3 for dagen – en av dagens aller beste scorer.

Det gir Skarpnord god uttelling på resultatlista, hvor hun i skrivende stund ligger på en 9. plass før samtlige spillere er ferdigspilt. Dermed er hun ikke bare sikret spill de siste to dagene, men også kjempet seg inn i tetstriden i årets siste majorturnering.

Solheim cup
Turneringen er også viktig for 23-åringen fra Sarpsborg i et annet henseende. Klarer hun å bli blant de fem beste i British Open kan hun klare å kvalifisere seg direkte til sesongens høydepunkt, Solheim Cup, turneringen der Europas beste møter USAs beste.

Kvalifiseringen foregår gjennom et poengsystem, der Skarpnord før turneringen er nummer 12. De fem beste på listen, pluss de fire beste europeerne på verdensrankingen er direkte kvalifisert. I tillegg tas tre spillere ut på skjønn av Europas kaptein, som i år er britiske Alison Nicolas.

Sjekk status før British Open her.

Selv om Skarpnord ikke skulle bli direkte kvalifisert kan altså solid innsats i helgen skaffe 23-åringen plass i Solheim Cup.

Matthew imponerer
Rutinerte Catriona Matthew (39) fra Scottland, som har spilt inn over 5,5 millioner dollar i karrieren, leder turneringen sammen med italienske Giulia Sergas (29). Begge gikk fem slag under par fredag og ligger tre slag under par etter at to av fire runder er ferdigspilt i Lancashire.

Matthew klinket til med en hole-in-one på hull 12, etter at hun hadde senket en eagle på hull 11! Til alt overmål fulgte hun opp med en birdie på hull 13. Slike sekvenser har en tendens til å flytte en golfspiller oppover ledertavlen ...

Følg utviklingen her (ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.