Her er et nytt norsk OL-håp

Foto: (AP/Scanpix)

- Aksel Lund Svindal er ikke alene, nei, sier landslagstreneren.

29.01.10 14:46

Se komplett resultatliste nederst i denne saken.

Aksel Lund Svindal ledet storslalåmrennet i Kranjska Gora etter 1. omgang, men maktet ikke å holde på den ledelsen. Det norske alpinesset endte til slutt på fjerdeplass, etter 18. beste tid i andreomgangen.

I stedet ble Kjetil Jansrud beste nordmann.

Passerte Svindal
Jansrud, som hadde en femte- og sjetteplass som beste resultat i enkeltrenn tidligere i sesongen, lå på sjetteplass etter førsteomgang. Etter nest beste omgangstid i finaleomgangen ble han til slutt nummer tre.

Det var hans andre pallplassering i karrieren. Og endelig fikk han uttelling også resultatmessig.

- Ja, i storslalåm er det ikke tvil om at vi har to OL-håp, sier landslagstrener Marius Arnesen til Nettavisen.

- Aksel og Kjetil er jo rangert ganske likt i storslalåm, og Kjetil har hatt beste omgangstid i 2. omgang to ganger tidligere i sesongen. Vi vet at han er god. Men det er deilig å se gutta så høyt oppe, legger han til.

Amerikanske Ted Ligety vant rennet, 34 hundredeler foran østerrikske Marcel Hirscher, mens Jansrud var 51 hundredeler bak vinneren. Lund Svindal endte 82 hundredeler bak på sin fjerdeplass, men avanserte med det fra femte- til fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt.

Det viktigste med rennet var likevel at Jansrud viste at han kan være en medaljekandidat i Vancouver-OL. I tillegg til at Lund Svindal viste at gullformen nærmer seg fra dag til dag nå som OL kun er rett rundt hjørnet.

18 plasser opp
Italienske Michael Gufler var den eneste som var raskere enn Jansrud i finaleomgangen. Han lå på 30. plass etter førsteomgang, men avanserte hele 18 plasser og ble til slutt nummer tolv.

Truls Ove Karlsen endte på 16. plass, siden Didier Cuche ble diskvalifisert.

Lørdag er det nytt storslalåmrenn samme sted.

- Etter disse resultatene gleder vi oss til det rennet. Så får vi senere se hvem som kjører slalåmen søndag. Mandag setter vi oss så på flyet. Deretter trener vi i OL-bakkene fra Calgary før rennene i OL starter, sier Arnesen.

8177

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.