RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Fergusons hemmelige plan

Foto: Svein Ove Ekornsvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær avslører hvordan Sir Alex skal slå Barcelona.

MOLDE (Nettavisen): - Det er vanskelig å slå Barcelona. Men nøkkelen for United-seier vil være å demme opp for kantspillet og de offensive løpene til backene til Barcelona, forklarer Solskjær til Nettavisen.

Sir Alex Fergusons tidligere elev tror Ji-Sung Park og Antonio Valencia vil spille en avgjørende rolle i de røde djevlenes forsøk på å stoppe et ballsikkert og eksplosivt Barcelona-lag.

- Park og Valencia vil mest sannsynlig starte kampen. Det gjør de fordi sjefen vil utnytte rommet som vil oppstå på kantene når Barcelona vil angripe med backene og vingene sine. Samtidig vil Park og Valencia bli viktige i det defensive arbeidet med å forhindre angrep ifra backene til Barcelona.

- Vil bruke kantene
Ole Gunnar Solskjær mener Sir Alex vil få United-laget til å slå langt ut til sine kantspillere.

- Han vil omstille spillet med å slå langt på kantene til Park og Valencia. United vil i hvert fall ikke spille for mye gjennom midten og risikere balltap. Da blir det farlig, sier Solskjær som også mener vinnermentaliteten til sine gamle klubb vil være viktig å ta med seg i en Champions League-finale.

- Styrken til United er den mentale innstillingen til spillerne. Vinnerkulturen i klubben og den tryggheten som sjefen overfører til spillerne og laget er unik, sier Molde-treneren.

- Sjefen gjør ikke noe stort ut av det at det er en mesterligafinale. Han gjør de samme forberedelsene til en Champions League-finale som en kamp i første cuprunde. Du skal ha lik innstilling til hver kamp, fortsetter Solskjær.

Følg Champions League-finalen direkte i vårt LIVE-system!

Er spillerne nervøse i garderoben foran et slikt gigantoppgjør?

- Nei, kommer det kontant fra Solskjær.

- Det er rolig i garderoben. Carrick, Giggs, Rooney og resten av spillerne er mer nervøse foran møter med lag i lavere divisjoner enn mot lag som Barcelona. Dette er den største scenen de kan vise sine kvaliteter på, og dermed har de lyst til å gjøre det bra, forklarer den tidligere United-spilleren.

Messi, Xavi og Iniesta
I 2008 slo Manchester United ut Barcelona i mesterligasemifinalen, mens det året etter ble finaletap 0-2 i Roma. I finaletapet herjet Lionel Messi og sørget for å punktere finalen med sin akrobatiske heading.

Molde-manager Solskjær mener at den eneste resepten for å stoppe Messi, er å la flere spillere ligge tett på argentineren og nekte verdens beste spiller rom.

- Patrice Evra hadde god kontroll på Messi i semifinalen i 2008, men da spilte Messi på kant. Nå har han en mer fri rolle og det gjør det vanskeligere å stoppe han. Det skal bli interessant å se hvordan Ferguson løser det med tanke på Messis frie rolle, sier Solskjær.

Men det er ikke Lionel Messi som får mest rosende ord fra Solskjær. United-legenden er fra seg av beundring for Barcelonas to midtbaneeleganter, Xavi og Andres Iniesta.

- Xavi og Iniesta er mine to favorittspillere. De er mesterlige til å slå i bakrom, sier Solskjær som mener United kan få trøbbel om disse to får styre kampen og inneha mye ballbesittelse.

- Barcelona kan i en kamp ha over 70 prosent ballbesittelse. Etter å ha løpt etter ballen i flere minutter blir motstanderen psykisk og fysisk sliten og det utnytter Barcelona. Og mye av Barca-spillet styres av Xavi. Han venter og venter på det rette øyeblikket til å slå den avgjørende stikkeren til Pedro eller David Villa som kommer inn fra kant. Det eksploderer plutselig, sier Solskjær til Nettavisen.

En stor drøm
Solskjær avgjorde mesterligafinalen mot tyske Bayern München i 1999 med et mål to minutter på overtid. Men Solskjær ønsker ikke å prate så mye om kvelden han for evig ble en legene i Manchester United.

- Jeg fikk ikke så mye spilletid akkurat, humrer Solskjær.

- Men det å vinne Champions League er jo den største drømmen man kan oppleve som fotballspiller, sier 38-åringen som skal sitte hjemme i Kristiansund og følge sine gamle lagkamerater i jakten på et nytt trofé.

- Jeg skal benke meg ned foran TV-en og heie på United. Og så blir det nok en del tekstmeldinger fram og tilbake med sjefen gjennom hele dagen, sier Solskjær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere