RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Ferraris nye lag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Spurteren med det passende navnet ser fram til å gjenforenes med Alessandro Petacchi.

Det var ingen hemmelighet at Roberto Ferrari skulle signere for et større lag enn Androni-Venezuela denne høsten.

Nå bekrefter Lampre-laget deres nye signering.

Det italienske laget har sikret seg etappevinneren fra årets Giro d`Italia. Nå gjenforenes Ferrari med landsmannen Alessandro Petacchi. De to syklet som kjent sammen i LPR Brakes i en drøy sesong (høsten 2008-2009).

- Jeg er glad, jeg kunne ikke funnet en bedre utviklingsarena for min karriere. De siste årene har jeg gjort det godt som sprinter. Nå vil søke nye utfordringer. Utover det vil det bli spennende å sykle på samme lag som Petacchi igjen, en klasserytter. Sammen med det sportslige apparatet vil vi bestemme hvilket løpsprogram som passer meg best, forteller Ferrari.

Italiensk stjernestamme
29-åringen vant fire seirer i 2012 og bidrar dermed med viktige poeng i kampen om world tour-status. Tidligere i høst signerte også Filippo Pozzato (Farnese Vini-Selle Italia) for Lampre-Merida (som det heter neste sesong).

Laget er fra før av bygget rundt den italienske stjernetrioen Damiano Cunego, Michele Scarponi og Alessandro Petacchi.

- Med forbehold om UCIs bekreftelse av vår world tour-status, er vi glade for å gi Roberto sjansen til å prøve seg på dette nivået. Resultatene hans de siste årene viser at han er klar for å ta det steget. Hans tilstedeværelse sammen med Petacchi vil gjøre oss konkurransedyktige i spurtene, forteller Giuseppe Saronni, lagets manager.

Det er også verdt å merke seg at Lampre-laget er nevnt både i Mantova- og Michele Ferrari-etterforskningen som pågår for fullt. Michele Scarponi er blant rytterne som er navngitt i nettverket til Michele Ferrari, som også er nevnt i USADA-rapporten (knyttet til Lance Armstrong).

PS! Det er ikke bare Lampre som har vært aktive på overgangsmarkedet denne helgen. Omega Pharma-Quick Step offentliggjorde søndag kveld at de har signert en kontrakt med 19 år gamle Carlos Verona Quintanilla fra Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere