Her er folkets OL-favoritter

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

- Skuffende om Marit Bjørgen ikke tar gull.

12.02.14 12:54

Med det norske flagget vaiende i vinden, leder Aksel Lund Svindal den norske troppen ut på Olympiastadion i Sotsji fredag ettermiddag.

Interessen hos det norske folk er enorm og til tross for en debatt om hvor vidt nordmenn skal få lov til å følge OL-sendingene i arbeidstiden, er OL-feberen til å ta og føle på.

Tror OL går ut over jobben
Vi har tatt en nærmere titt på akkurat hvor stor interessen er og hvilke utøvere det norske folk har mest tro på.

En undersøkelse Norstat har gjennomført for NordicBet viser at så mye som ni av ti nordmenn kommer til å følge med på OL i en eller annen grad. Sju av ti sier de vil følge aktivt med.

40 prosent av de spurte sier at de tror deres effektivitet i jobb eller skolearbeid kommer til å gå ned når norske medaljekandidater er i aksjon. I denne gruppen er det tre ganger flere menn enn kvinner. Daniel Vassbund i NordicBet tror imidlertid at de tallene i realiteten er høyere.

- Det tallet er nok ganske mye høyere. Jeg tror ganske mange flere enn det kommer til å flokke seg rundt TV-skjermen når Petter Northug spurter for et OL-gull. Det er nok noen som har svart litt med hodet og som har svart det for å blidgjøre sjefen litt, sier Vassbund til Nettavisen.

- Skuffende om Bjørgen ikke vinner
Deltakerne i undersøkelsen har også svart på spørsmål om hvilken norsk utøver de ville satt pengene sine på i OL dersom de måtte velge én. Der viser det seg at Marit Bjørgen er den norske utøveren Norges folk har mest tro på. 27 prosent ville nemlig satt pengene sine på henne.

21 prosent ville tippet på Therese Johaug, mens 16 prosent har aller mest tro på Aksel Lund Svindal. Petter Northug følger på en hederlig fjerdeplass, med 11 prosent.

- Det viser egentlig at nordmenn har ganske god koll på OL, og det stemmer godt med hva vi tror på og vår odds. Det er klart størst sjanse for at Bjørgen tar gull, og noe annet ville vært overraskende og skuffende. Hun er så å si bankers.

- Både Bjørgen, Johaug og Northug kommer nok til å vinne gull i OL. Når det gjelder Lund Svindal, så trives han ikke så godt i den bakken, men er likevel favoritt i utfor og super-G.

Du kan følge med på alt som rører seg i Sotsji ved å trykke på denne lenken og følge vår livedekning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.