Gå til sidens hovedinnhold

Her er fotballbomben

Årets store fotballbombe i europeisk toppfotball: Villarreal er i semifinalene i Mesterligaen.

VILLARREAL - INTER 1-0: Etter at Inter bare vant 2-1 på hjemmebane i første kamp, kunne en ane at bortemålet de slapp inn i Italia, ville volde dem problemer. Og slik ble det.

Bare ett mål
Etter en relativt sjansefattig førsteomgang mellom to lag som ikke risikerte for mye framover på banen - men som Villarreal hadde føringen i spillemessig - tok kampen seg noe opp i andreomgang.

Spesielt Villarreal startet den andre omgangen langt bedre enn de gjorde i første, og kom til flere klare sjanser utover i kampen.

Juan Roman Riquelme stod fram som en av kampens store profiler med stor arbeidsinnsats og flere gode skuddforsøk. Det var også argentineren som slo innlegget da Rodolfo Arruabarrena satte inn det eneste målet i kampen i det 58. minutt.

Kan møte Arsenal
Etter målet måtte Inter flytte laget høyere opp på banen, men klarte aldri å komme til ordentlige målsjanser. I stedet ble det Villarreal som kom til kontringsmuligheter, uten at disse kulminerte i flere scoringer for hjemmelaget.

Dermed er fotballsensasjonen et faktum: Hardt økonomisk satsende Inter er ute av årets Mesterliga, mens den spanske dvergen Villarreal har gjort det ikke sjøl den største fotballekspert kunne spå på forhånd - de har tatt plass i semifinalene i Mesterligaen.

Her skal spanjolene møte vinneren av oppgjøret mellom Juventus og Arsenal. Den kampen spilles onsdag.

Kommentarer til denne saken