RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er fotballens rikeste

Foto: AFP PHOTO
Sist oppdatert:
Finn ut hvem som tjener mest på fotballøya.

(ANB):Det er det britiske fotballmagasinet FourFourTwo som har summert verdiene fotballens forgrunnsfigurer rår over. Lista inneholder både spillere, ledere og eiere.

Tidligere har ingen kunnet true tetposisjonen til Chelsea-eier Abramovitsj, men nå må den russiske oligarken bite i gresset. Sannheten er at milliardærens lommebok ikke en gang er den feteste i London.

Flest slanter disponibelt har nemlig mannen som i sommer kjøpte Manchester City – arabiske Sheikh Mansour bin Zayed al Nahyan. Samtidig er også Abramovitsj slått av den indiske industriinvestoren Lakshmi Mittal. Sistnevnte er tungt inne i en annen London-klubb, nemlig Queens Park Rangers.

Finanskrisen
Ifølge listen som FourFourTwo har utarbeidet har de tre toppgutta henholdsvis herredømme over rundt 155, 129 og 72 milliarder norske kroner. Det betyr kort og greit at Abramovitsj er passert med solid margin av sine to «overmenn».

Årsaken til det siste skal være ganske enkel. Abramovitsj har angivelig tapt store summer som følge av finanskrisen. Så mye som en tredel av hans formue skal ha forsvunnet de siste månedene. Nå må russeren være forsiktig med nye investeringer

Kanskje er det derfor man på Stamford bridge har innført innkjøpsstopp i øyeblikket. De siste ukene har fokuset i stedet vært på salg, og nylig ble venstrebacken Wayne Bridge solgt til Manchester City for 150 millioner kroner.

Kjøpsrekord
Citys arabiske eier er med andre ord ikke like mye i sparemodus. Da brasilianske Robinho ble hentet fra Real Madrid, satte man ny overgangsrekord i britisk fotball. Den lyder nå på nærmere 320 millioner kroner.

Nå forberedes det i tillegg nye kjøp. Manager Mark Hughes skal ha fått ytterligere én milliard til disposisjon. Pengene skal brukes i løpet av januar.

Av andre kjente navn på riking-lista er formel 1-sjefen Bernie Ecclestone. Han er også investor i Queens Park Rangers og skal ha en formue på rundt 25 milliarder kroner.

Manchester Uniteds amerikanske eier Malcolm Glazer er for øvrig nummer ti på lista med sine 11,5 milliarder.

Beckham på topp
På spillerfronten toppes lista ikke overraskende av David Beckham. Fotballikonet, som nylig skiftet klubb til Milan, har en formue på rundt 1,2 milliarder kroner. Det er tre ganger så mye som andremann på lista, Newcastle-spiller Michael Owen.

Tredjemann på lista er Manchester United-spiss Wayne Rooney. Deretter følger lagkamerat Rio Ferdinand – samt Robbie Fowler. De fem neste på lista er Sol Campbell, Ryan Giggs, Michael Ballack, Frank Lampard og Steven Gerrard.

På lista over managere må Arsenal-sjef Arsene Wenger igjen bite i gresset for United-rival Alex Ferguson. Det skiller rundt 90 millioner i sistnevntes favør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere