Gå til sidens hovedinnhold

Her er framtidens United

Ryan Giggs og Sir Alex Ferguson tror dette blir unguttas store sesong.

Etter tre strake sesonger med Premier League-suksess, måtte Manchester United se seg slått av Chelsea i kampen om trofeet forrige sesong. På Old Trafford skaper slikt revansjelyst.

Og selv om klubben enn så lenge ikke har vært voldsomt aktive på overgangsfronten, har manager Sir Alex Ferguson som vanlig en plan. Skotten ønsker å bruke den kommende sesongen til å la fremtidens United-stjerner få etablere seg mer på laget.

- Blir bedre og bedre
Spillere som Chris Smalling, Jonny Evans, Nani, Darron Gibson, Antonio Valencia, og tvillingbrødrene Rafael og Fabio er ventet å få en enda viktigere rolle på laget enn forrige sesong.

I tillegg banker unggutter fra Ole Gunnar Solskjærs reservelag på døren. Joshua King, Magnus Wolf Eikrem, Davide Petrucci, Federico Macheda, og Tom Cleverley har alle en høy stjerne.

Nyinnkjøpte Javier Hernandez fra Mexico blir også spennende å følge. Den fotrappe spissen gjorde seg bemerket under VM. I tillegg har også Gabriel Obertan til gode å få sitt gjennombrudd.

United-veteran Ryan Giggs innrømmer at det ser meget lyst ut med tanke på framtiden til sin elskede klubb.

- Forrige sesong fikk flere unge spillere sjansen på førstelaget. Nani var bra, Antonio var fantastisk. Nå har også Chris Smalling kommet hit. Forhåpentligvis har de motivasjon nok til å hevde seg enda et hakk og løfte klubben, sier han ifølge Sky Sports.

- Jeg tror disse unge spillerne bare vil bli bedre og bedre. Eller, jeg er sikker på at de vil bli det. De er en spennende gjeng, og ønsker å gjøre det bra, noe som er fantastisk. Jeg ser hver eneste dag ute på treningsfeltet hvor motiverte spillerne er.

- Det nye United
Også Sir Alex Ferguson har stor tro på sine unge talenter, og den tyggeglade skotten er helt klar på dette er sesongen hvor de må begynne å ta mer ansvar enn tidligere.

- Vi forventer framgang. Og vi har stor tro på at de skal klare det. På ett eller annet tidspunkt vil disse spillerne bli det nye Manchester United, sier skotten ifølge The Guardian.

- Vi er gode på å få fram talenter. Noen må vi hente fra andre klubber, men noen kommer gjennom vårt akademi. Det viktigste er at måten vi driver talentarbeid på, gir spillerne og klubben tro på at det er mulig å skape framtidens fotballspillere. Vi har spesielt mange gode angrepsalternativer. Jeg synes spillere som Macheda, Diouf og Welbeck er meget gode, sier skotten.

Den største utfordringen ved Uniteds talentarbeid er å gi spillerne erfaring på A-laget, og nok kamptrening, uten å overbelaste dem, eller utsette dem for i overkant mye press.

- Om spillerene ikke får muligheten vil de stagnere, og forsvinne til andre klubber. Vi ønsker ikke at andre klubber skal dra nytte av det talentarbeidet vi gjør, for det har skjedd før. Vi har stor tro på disse gutta og vil gjøre vårt beste for at de skal lykkes her.

Alder vs. Ungdom
I anledningen intervjuene om framtidens United med både Sir Alex Ferguson og Ryan Giggs har det Daily Mirror tatt en kikk på hvordan framtidens United-lag faktisk kan komme til å se ut.

Og selv om det ikke akkurat er noen store overraskelser, er det et meget imponerende lag, med en svært holdbar snittlader, som Manchester United faktisk kan stille med denne sesongen, om de ønsker. Den britiske avisen har satt opp både den unge og rutinerte førsteelveren kun basert på klubbens gjeldende tropp.

Det unge United:
Ben Amos (20)
---
Rafael (20)
Jonny Evans (22)
Chris Smalling (20)
Fabio (20)
---
Antonio Valencia (24)
Darron Gibson (22)
Anderson (22)
Nani (23)
---
Wayne Rooney (24)
Javier Hernandez (22)

Snittalder: 21,7 år

Det rutinerte United:
Edwin van der Sar (39)
---
Gary Neville (35)
Rio Ferdinand (31)
Nemanja Vidic (28)
Patrice Evra (29)
---

Antonio Valencia (24)
Paul Scholes (35)
Darren Fletcher (26)
Ryan Giggs (36)
---
Wayne Rooney (24)
Dimitar Berbatov (29)

Snittalder: 30,1 år.

Hvem tror du blir framtidens stjerner i Manchester United? Diouf? Hernandez? Gibson? Eller noen helt andre?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken