Etter dopingstormen som fulgte med tidligere toppsyklist Steffen Kjærgaards innrømmelser forrige uke, valgte skijentene Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira å kaste klærne og legge ut bilde på Twitter for å vise at de tar avstand fra doping.

Nå har sandvolleyballproffene Øyvind Hordvik og Morten Kvamsdal fulgt opp med å legge ut et lignende bilde på sin hjemmeside.

Gutta står i blanke messingen, bare dekket av en volleyball foran sine edle deler.

- Vi synes det var en god idé fra Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira, og en fin måte å metaforisk vise at vi er mot doping og at vi ikke har noen skjeletter i skapet, sier sandvolleyballproff Øyvind Hordvik til bt.no.

- Når langrennsjentene klarer å få positiv oppmerksomhet rundt en så trist sak for alle idrettsutøvere i Norge, så må jo vi som driver med sommeridrett klare det samme, sier Hordvik.

Volleyballproffen innrømmer at det måtte noen pushups til før bildet kunne bli tatt og tar på seg æren for å være mannen bak ideen.

Kvamsdal sier han er overrasket over at det finnes dopingsyndere i norsk idrett, og synes dette er en fine måte å ta avstand på.

- Tidligere gikk jeg med inntrykk av at norske idrettsutøvere ikke dopet seg. Nå har vi noen svarte får i norsk idrett også, noe som er veldig synd for Idretts-Norge. Dette viser at vi tar sterk avstand fra doping og at vi ikke vil ha det forbundet med oss i det hele tatt, sier Kvamsdal.

Makkerne vant NM-gull i sandvolleyball i august, til tross for at Kvamsdal har slitt med smerter etter bruddet i foten i januar. Nå ser de frem mot en ny sesong uten skadeproblemer.