Her er Hagemoen bevisstløs

Foto: Geir Olsen/Scanpix

Det ble dramatisk under NM i hopp på Lillehammer.

05.02.09 07:14

Den store dramatikken under hopp-NM i Lysgårdsbakken på Lillehammer skjedde i starten av den andre omgangen. Bjørn Einar Hagemoen hadde akkurat landet da den ene skien hans slo ut. Da gikk det helt galt og 17-åringen falt stygt.

Nede på sletta prøvde han å reise seg, men han gikk rett i bakken og ble liggende tilsynelatende livløs på sletta. Han ble kort tid etter kjørt til sykehus for videre behandling.

- Det var et stygt fall, men jeg er helt sikker på at dette går greit. Han har fått en liten smell i hodet, men det går bra, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Frem med kosten
Anders Bardal vant konkurransen og tok med det sitt fjerde NM-gull i karrieren. Bardal hoppet 124,5 meter i første omgang, men strakte seg til 138,5 meter i den siste.

- Jeg var ikke fornøyd med første hoppet, men det andre var bra. Det er artig å få med seg et NM-gull, sa Bardal til NRK etter konkurransen.

Foto: Geir Olsen/Scanpix

Roar Ljøkelsøy tok sølv og Tom Hilde bronse. Ljøkelsøy var 3,2 poeng bak etter hopp på 130 og 135 meter.

Pausen som oppsto etter Hagemoens fall brukte landslagssjef Mika Kojonkoski godt. Det tette snødrivet hadde skapt problemer i overrennet, og nysnøen gjorde sitt til at det ikke ble en minneverdig første omgang. Men da tok sjefen selv ansvar, og fikk med seg flere funksjonærer opp i overrennet for å koste nysnøen ut av sporet. Dermed fikk hopperne en bedre fart, og med farten kom også lengden.

Skuffet Jacobsen
Dermed ble det en langt bedre avslutning på konkurransen, og lengst av alle var Anders Jacobsen med sitt annethopp på 144 meter.

- Egentlig er jeg veldig skuffet. Annethoppet var bra, men det første var helt håpløst, sa en skuffet Jacobsen etter rennet.

Jacobsen endte til slutt på en 4.-plass.

PS. Følgende sju hoppere er tatt ut til helgens verdenscup i Willingen: Anders Jacobsen, Anders Bardal, Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Johan Remen Evensen og Vegard haukå Sklett. Fem av disse representerer Norge under VM i Liberec.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hopp

Mest lest på Sport

Annonsebilag