RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Hareides utvalgte

(FOTO: Heiko Junge/Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjefen satser på gigantiske angrepsspillere og små terriere på midtbanen. Si din mening!

MOLDE/OSLO (Nettavisen): Etter onsdagens landslagstrening i Molde bekreftet landslagssjef Åge Hareide at Kristofer Hæstad blir Martin Andresens makker sentralt på midtbanen i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Bosnia.

- Doffen er en pitbullterrier. Han skal løpe dem møre, forklarer Hareide, som gir Hæstad i spesialoppdrag å demme opp for Bosnias playmaker, Zvjezdan Misimovic.

Les også: - Vil heller bli kalt fotballspiller

Valgte Johnsen
- Doffen ivaretar balansen i midtbanen og laget. Med ham på banen, kan vi slippe Martin Andresen lenger opp på banen, poengterer landslagssjefen.

I Ole Gunnar Solskjærs skadefravær, velger Hareide å gi Frode Johnsen tillit i den hengende spissrollen. Kampen har stått mellom Johnsen og Steffen Iversen. Sistnevnte har slitt med småskader i sesongoppkjøringen, og fikk seg en ny trøkk i nesen i en treningskamp mot Aalesund i forrige uke. Johnsen er derimot i god form og i full gang med sesongen i den japanske ligaen.

Storbæk inn
Hareide understreker at både Iversen og Christian Grindheim vil være høyaktuelle for innhopp.

- Trenger vi mer offensiv kraft, kommer vi til å sette inn begge, sier Hareide.

Steffen Iversen forstår Hareides valg, men varsler at er sulten på et innhopp i løpet av kapmen.

- Jeg ønsket selvsagt å spille fra start, men Frode er i gang med serien, mens jeg har hatt en litt trøblete periode med skader. Det spørs om jeg hadde holdt 90 minutter, sier Iversen til Nettavisen.

Det er også klart at Jarl André Storbæk går inn på høyrebackplassen, der Anders Rambekk har hatt tillit i de siste kampene. Hareide begrunner valget med at Storbæk er bedre offensivt enn LSK-spilleren.

- Dette var mer overraskende enn ventet, sier Storbæk til Nettavisen.

Klassisk balkansk lag
Til tross for at Bosnia stiller med et relativt ferskt mannskap i lørdagens kamp, har Åge Hareide skaffet seg brukbar oversikt over motstanderen.

- Bosnia er et klassisk balkansk lag med ballsikre spillere og mye småspill. De er veldig gode i medgang, men ikke så gode i motgang, oppsummerer han.

Selv om Norge kommer til å gå meget offensivt ut mot Bosnia, kommer ikke Hareide til å sende alle mann i angrep.

- Vi skal gå ut hardt, men kontrollert. Det blir ikke hals over hodet, understreker Hareide.

Ifølge Hareide har Norge produsert 50 målsjanser i de sju kampene fra og med oppgjøret mot Paraguay til og med kampen mot Serbia. Det har kun gitt 10 mål.

- Vi har vært i overtall når det gjelder målsjanser i alle kampene bortsett fra mot Brasil, da vi tapte sjansestatistikken 6-7. Ett mål per femte sjanse er for dårlig dersom vi skal oppnå noe. Vi må tilbake på et snitt på ett mål for hver tredje målsjanse, sier Hareide.

Norges lag (4-4-1-1): Thomas Myhre – Jarl André Storbæk, Brede Paulsen Hangeland, Erik Hagen, John Arne Riise – Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Morten Gamst Pedersen – Frode Johnsen – John Carew.

Er dette Norges elleve beste akkurat nå? Si din mening!

Vil du ha flere sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere