STOCKHOLM (Nettavisen): Mange ishockeyspillere er overtroiske og med det følger en hel del mindre og større ritualer før, under og etter kamp.

De norske landslagsgutta er intet unntak og har også en del rutiner de må gjennom på kampdag.

- Må ha ost og syltetøy
Ole Kristian Tollefsen er blant de som er veldig opptatt av å gjøre ting til bestemte tider.

- Jeg tar alltid venstreutstyret mitt på først, og jeg er veldig nøye på å ha faste tider når det gjelder spising og så videre. Det er jordbærsyltetøy med hvitost eller brunost før hver match. Vi er litt overtroiske, innrømmer Tollefsen overfor Nettavisen.

- Og hvis du ikke får skiva di med ost og jordbærsyltetøy før match, hva skjer da?

- Nei, jeg blir ikke ødelagt for det, jeg er ikke helt tulling. Målvakter er enda verre enn jeg er, de er gærne. Det er ikke vits i å prate med dem engang, gliser Tollefsen.

Thoresens massasje
Romkamerat Patrick Thoresen er ikke snauere enn at han har med seg egne hansker, som han tar på og masserer egne lår før kamp.

- Jeg liker å massere inn beina mine med varmekrem selv, etter oppvaminga på is. Jeg har med meg egne doktorhansker og kliner på krem. Ellers har jeg ikke så mye mer enn det, sier Thoresen til Nettavisen.

I motsetning til Tollefsen er han ikke så nøye med hvilken side av kroppen han setter på utstyret først.

- Jeg er ikke så opptatt av om jeg tar på høyre- elle venstreskøyta først og slike ting, men jeg min måte å ta på utstyret på, sier han.

Spiller luftgitar
Alexander Bonsaksen har også sin greie, som han går gjennom før hver eneste kampdag.

- Jeg gjør det samme før hver match. Drikker en kopp kaffe når jeg kommer, teiper matchkølla, spiller litt fotball i noen minutter, går inn og sykler et par sprinter på sykkelen før jeg tøyer litt på beina. Når det er 20 minutter til vi går på is, begynner jeg å skifte.

Rögle-spilleren forteller at mange på landslaget er veldig nøye med teiping av køller og slike ting, men har sett langt merkeligere ting på klubblaget.

- Jeg hadde en på laget i Sverige i år, som var helt syk. Lasse Kukkonen (finsk landslagsspiller, red.anm.).

- Når det var første drop og vi sto i midtsirkelen, tok han den ene hansken under armen og rett før pucken ble droppet, spilte han luftgitar på skaftet. Så dro han ned trøya, på med hansken, så var han klar. Det gjorde han alltid når det var dropp i midtsonen. Han er helt rå.

Om vi får se noen luftgitar fra de norske gutta før pucken droppes i Globen lørdag er lite sannsynlig, men kanskje er alle de andre små detaljene nok til å beseire hviterusserne.