*Nettavisen* Sport.

Her er Hushovds NM-mål

Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Den norske sykkelprofilen er avhengig av flere unggutter for å lykkes på hjemmebane i Grimstad neste år.

12.10.12 18:59

LILLESAND (procycling.no): På dagens pressekonferanse i forbindelse med presentasjonen av Plussbank BMC, ble det ikke bare snakk om doping og Lance Armstrong.

Det var en stolt eier som kunne presentere flere nye, unge og lokale ryttere.

- Det er spennende å presentere så mange nye ryttere, ikke minst at det er så mange lokale. Fridtjof Røinas er for eksempel min nærmeste nabo, sier Thor Hushovd.

Hele åtte nye signeringer
Laget som ble presentert for 2013-sesongen har tolv ryttere, og en sterk sørlandsprofil. Fridtjof Røinås, Kristian Johansson, Thomas Larsen, Sindre Lunke, Amund Grøndahl Jansen og Petter Schmidt er alle klare for Plussbank BMC.

Lorents Ola Aasvold, Bjørn Tore Hoem, Morten Mørland og Sondre Holst Enger forlenger kontrakten. Andreas Erland og Jørgen Hodnebrog som har hatt prøvekontrakt i høst, har signert for laget.

- Vi har et spennende, sultent, ungt og engasjert lag. Og som man sier, sultne ulver jager best, sier Atle Kvålsvoll, sportsdirektør i Plussbank BMC.

Slutt på moroa, klare for seniorklassen
Seniorklassen har lengre distanser og ofte større felt. Røinås sier han blir nervøs av å tenke på seniordebuten, men årets junior norgesmester tror også overgangen skal gå bra.

- Jeg har mye erfaring i internasjonale løp fra juniorklassen, så jeg er vant til nivået. Likevel blir det selvfølgelig hardt i starten. Men Sondre Holst Enger klarte overgangen veldig bra, påpeker Røinås.

Mange av guttene som er hentet fra juniorklassen går fortsatt på videregående skole. Med mange reisedøgn og mye trening, kan det bli tøft å kombinere syklingen med skole.

- Vi har god kommunikasjon, og greie avtaler med skolen. Men syklingen er det viktigste. Når det gjelder russetiden vil jeg heller bli kongen i sykkel-NM, enn kongen av Kongeparken, sier Thomas Larsen og Røinås lattermildt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: procycling.no

Skal vinne NM på hjemmebane
Norgesmesterskapet i Grimstad blir høydepunktet, og selvskrevet hovedmål for sørlandslaget Plussbank BMC i 2013. Larsen sier han vil hjelpe laget, eller Hushovd, til seier i Grimstad.

- Jeg håper å fortsette utviklingen min neste sesong. Men under NM blir det viktigste at laget tar seieren, der har jeg ingen personlige mål, sier Larsen.

Røinas har vært fast inventar på juniorlandslaget i år, og i 2013 håper han på fornyet tillit.

- Jeg har et mål om å prestere i min første sesong som senior. NM i Grimstad blir selvfølgelig utrolig stort for meg som bor langs løypen, jeg vil også hjelpe laget til seier her, i likhet med Larsen.

- Men jeg håper og Jeg tror jeg kan kjempe i toppen nasjonalt allerede neste år, og kjøre meg inn på U-23-landslaget allerede første året, sier Røinås offensivt.

Røinås er ikke den eneste som ser frem til å sykle på hjemmebane under NM. Også Hushovd vil kjøre lagtempo for Grimstad sykkelklubb, i tillegg til andre distanser.Temposterke unggutter, kombinert med Oksen fra Grimstad, blir en sterk utfordrer til NM-gullet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.