*Nettavisen* Sport.

Her er Hushovds nye supersykkel

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (( www.koafoto.no ))

Denne mystiske doningen blir fort 33-åringens fremkomstmiddel i Tour de France. Se bildene!

26.06.11 21:58

SKIEN (procycling.no): For første gang fikk Thor Hushovd sjansen til å teste verdensnyheten FM70 i konkurranse. Rapporten han leverer tilbake til Cervélo-ingeniørene mandag, kommer til å være av det glødende slaget:

- Jeg synes den har fungert veldig bra. Jeg trenger noe som er raskt, stivt og som responderer kroppen både i bakker og i spurten, sier Hushovd til procycling.no etter NM-bronsen i Skien.

Ta en titt innom www.procycling.no for den aller beste NM-dekningen!

- Blir dette din nye supersykkel i Tour de France?

- Det får vi se på. Jeg trenger i hvert fall superbein. Det er viktigere, gliser sørlendingen.

Sykkelen bærer navnet S5 - FM70, noe som indikerer at den er en del av Cervélos allround-serie. Hushovd har tidligere brukt en annen sykkel i S-serien, nemlig S3.

Med den har han blant annet vunnet etapper i Tour de France, Vuelta a España og VM-gullet i Geelong.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Spesialutsendelse fra Canada
Nå håper ingeniørene at de har funnet Hushovds nye favorittsykkel. Den nye versjonen ble spesialsendt fra Cervélos hovedkvarter i Toronto til London for noen dager siden.

Deretter sendte laget ut en italiensk mekaniker som fraktet sykkelen videre til norsk jord. Deretter ble den satt opp slik at Hushovd skulle gjøre unna jomfruturen under fellesstarten i årets NM.

Sjekk flere bilder av doningen nedover i denne artikkelen!

Planen er at sykkelen skal lanseres internasjonalt i forkant av Tour de France. Garmin-Cervélo-rytteren kjørte med en utgave som var strippet for merkenavn og annet enn svart sykkellakk under søndagens ritt.

Han skal gi sin vurdering av sykkelen i løpet av mandagen.

- De har klart det igjen
Da procycling.no snakket med ham lørdag, hadde han så vidt testet den nye modellen på trening. Faktisk ble ikke sykkelen godkjent av det internasjonale sykkelforbundet før fredag.

- Det er en helt ny modell jeg skal teste for Cervélo. Den er ekstremt aerodynamisk, og den responderer godt til underlaget, var Hushovds umiddelbare dom om sykkelen etter endt treningsøkt.

- Jeg føler igjen at Cervélo har klart å løfte seg i forhold til det nivået de beste syklene lå på tidligere. Jeg har i hvert fall ikke syklet på noe lignende før, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

- Klarer du å peke hva det er som gir deg den gode følelsen?

- Jeg har alltid satt krav til utstyret jeg sykler på, og nå har dette vært jobben min i ganske mange år. Det er ikke noe annet enn følelsen den gir meg når jeg sitter på den. Det er som om du gir et par nye ski til en langrennsløper. Han vet med en gang om skiene er bra eller ikke, eksemplifiserer han.

Tok opp jakten alene
Sykkelen virket i hvert fall å være mer enn god nok under søndagens fellesstart i Skien.

Hushovd benyttet sin siste konkurranse før Tour de France til å presse kroppen litt ekstra under sisterunden. Ved siste runding lå han 2 minutter og 30 sekunder bak Vegard Stake Laengen (Joker Merida) og Alexander Kristoff (BMC Racing).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Etter å ha angrepet feltet i en utforkjøring med cirka ti kilometer til mål, maktet 33-åringen å spise inn et halvt minutt på de to.

Han var likevel aldri en reell trussel for de to. Stake Laengen og Kristoff kom inn på oppløpet sammen, og da var det ingen overraskelse at det var sprinteren av de to som stakk av med NM-gullet.

- Hadde ikke holdt til podiet
For Hushovds del så det ut til smake relativt greit med en bronsemedalje. Han hadde uansett ikke fått kjøre med mesterskapstrøyen i Tour de France på grunn av rollen som regjerende verdensmester.

- Jeg tror formen min er bra, selv om jeg ikke klarte å vinne her i dag, fortalte Hushovd.

- Hva hadde dette holdt til i en etappe under Tour de France? ville en journalist vite.

- Det hadde ikke holdt til podiet i hvert fall, gliste han.

Om den nye sykkelen er god nok, må vi nok vente noen dager til før vi får svaret på.

- Jeg er litt usikker på om det blir den i Tour de France. Jeg må snakke med laget først. Det er i hvert fall en bra sykkel. Og den er god nok til å sykle et slikt ritt på, lød vurderingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.