RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Hushovds rittprogram

(Reuters)
Sist oppdatert:
Jonathan Vaughters vil vise fram verdensmestertrøyen i USA.

Det ser ut til at både Thor Hushovd og lagets manager kan glise etter sammen å ha blitt enige om nordmannens rittprogram foran 2011-sesongen.

Det hele starter pent og pyntelig med Tour of Oman i midten av februar.

Deretter skal Hushovd toppe formen inn mot delmålet Paris-Roubaix. Het Nieuwsblad, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, E3 Prijs-Harelbeke, Flander rundt og GP Scheldeprijs venter i tur og orden før Garmin-Cervélo skal vise hvor sterkt klassikerlaget egentlig er under monumentalklassikeren i Nord-Frankrike 10. april.

Oksen til California
Paris-Roubaix markerer på mange måter et stilskifte i nordmannens sesong. Neste ritt blir nemlig Tour of California i midten av mai.

Et ritt nordmannen vanligvis har styrt unna, men i kraft av å være verdensmester på et amerikanskeid lag, var det selvsagt et sterkt ønske fra lagledelsen om at Grimstad-Oksen skulle dukke opp nettopp der.

Også i 2009 var den daværende Cervélo-kapteinen innom Amerikas solkyst. Den gangen var det blant annet sponsoroppdrag på det amerikanske kontinentet som tiltalte lagledelsen.

Når det er sagt, har også Tour of California (eller TOC som amerikanerne omtaler rittet som) vokst seg til å bli et stort og fullverdig 2.HC-ritt.

- Det har blitt et veldig fint etappeløp etterhvert, sier Hushovd-trener Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Han forteller at det var sesongstarten som ble diskutert mest i forkant av det endelige oppsettet.

- Det var flere forskjellige alternativer der. Thor har aldri syklet i Oman før, og det ser ut som et greit sted å starte det hele. Resten av programmet er en relativt vanlig oppkjøring til brosteinsklassikerne. Vi har også hatt suksess med å kjøre Sveits rundt i midten av juni før Tour de France, forklarer Kvålsvoll.

Paris-Roubaix, Tour de France og Tour of California
Garmin-rytterne er ikke overrasket over at regnbuetrøyen blir med på lasset til California.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da procycling.no snakket med Christian Meier (sykler for UnitedHealthCare neste sesong), svarte han følgende på spørsmål om hva som blir de største rittene for Garmin-laget neste sesong:

- Laget vil alltid ha store ambisjoner foran Tour de France, med Christian Vandevelde. Det vil alltid være det store målet. Neste sesong tror jeg også at Ardennerklassikerne blir viktige med Ryder Hesjedal og Dan Martin. Hvert år blir laget sterkere på alt, så det er ganske stort å være en del av dette, sier Meier til procycling.no.

- California rundt blir vel også viktig for et amerikansk lag?

- Selvsagt. TOC er alltid stort for oss ettersom vi har amerikanske sponsorer og er et amerikansk lag. California er et stort ritt. Vi ønsker å vinne der, som vi også gjør det foran alle store, europeiske ritt.

Meier regnet med Hushovd
- Må regnbuetrøya til California neste år?

- Jeg blir overrasket dersom Thor ikke har lyst til å dra. Tour of California er et nydelig ritt. Det tror jeg flere og flere europeiske ryttere får øynene opp for. Flere og flere ønsker seg dit. Spesielt nå, ettersom det er lagt til mai da været er på sitt beste. Det er rett og slett et flott ritt.

Etter Tour of California er det ikke mange overraskelser på 32-åringens program. Hushovd er selvsagt på plass for å forsvare mesterskapstrøya under sykkel-NM i Grenland og kommer til å jakte nye etappeseirer under neste sommers Tour de France.

Hushovds rittprogram for 2011:
15-20. februar: Oman rundt
26. februar: Het Nieuwsblad
9-15. mars: Tirreno-Adriatico
19. mars Milano-Sanremo
26. mars: E3 Prijs-Harelbeke
3. april: Flandern rundt
6. april: GP Scheldeprijs
10. april: Paris-Roubaix
15-22. mai: California Rundt
11-19. juni: Sveits Rundt
26. juni: NM fellesstart
2-24. juli: Tour de France

PS! Thor Hushovd er denne uka på treningsleir med Garmin-Cervélo på Caymanøyene. Her kan du lese om nordmannens møte med den originale Batmobilen!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere