Gå til sidens hovedinnhold

Her er ingen bedre enn Tom Boonen

Likevel tror ikke sykkelstjernen på seier i favorittrittet.

Sykkelsesongen i Belgia har startet for alvor, og denne helgen står to storritt på programmet.

Fredag venter E3 Harelbeke, mens Gent-Wevelgem sykles søndag.

På start finner man de aller fleste brosteinskanonene, deriblant Tom Boonen. Belgieren har vunnet E3 Harelbeke hele fire ganger, og er en av favorittene til rittet, selv om formen ikke har vært helt god hittil i år.

Blir det hans sjette?
- Harelbeke er et av mine favorittritt, sier Boonen, ifølge cyclingnews.com.

- Jeg har vunnet her fem ganger, og hver gang jeg starter dette rittet, eller er i finalen, er det spesielt for meg som virkelig liker denne type løype.

E3 Harelbeke går i mye av det samme terrenget som Flandern rundt, og er således en fin test før neste søndags klassiker.

Boonen har ennå til gode å vinne et ritt denne sesongen, og en femteplass fra en etappe i Tour of Oman er belgierens beste resultat. Med fem seirer i rittet, er Boonen den mestvinnende i rittets historie. Om det kommer en sjette triumf fredag, er likevel høyst usikkert.

- Jeg har trent bra denne uken, og ser frem til begge rittene. Jeg vil se hvordan jeg reagerer i finalen og mot de andre favorittene. Jeg håper på det beste. Jeg håper på et godt resultat, men jeg er realistisk, og vet at jeg må henge med til finalen. Jeg må være der i finalen, og hvis jeg er det, blir det første gang på lang tid. Det er viktig å komme i en slik situasjon igjen, og å få den gode følelsen tilbake. Det er viktig for meg, for å se om arbeidet jeg har lagt ned er nok.

Sterkt lag
I fjor var Boonen overlegen på dette tidspunktet av året, og gjorde rent bord under klassikerne. I år er det imidlertid ikke sikkert at den tidligere verdensmesteren engang blir lagets kaptein.

Omega Pharma-Quick Step har nemlig flere kort å spille på. Formsterke Sylvain Chavanel er en av de store favorittene, mens også kjempesterke Niki Terpstra viser god form om dagen.

- Hele laget er i god form, og det blir en fin test for det som skal komme, sier lagets sportsdirektør Wilfried Peeters.

I søndagens Gent-Wevelgem, som er langt flatere enn E3 Harelbeke, får Boonen også besøk av Mark Cavendish. Briten har et sterkt ønske om å vinne rittet, og kan fort gjort bli Quick Steps kaptein på søndag.

Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch er de norske innslagene i fredagens klassiker.

PS: Kurt Asle Arvesen vant rittet i 2008.

Kommentarer til denne saken