Her er Johaug dronninga

Foto: Morten Holm/Scanpix

Og Marit Bjørgen bare prinsessa.

21.04.12 15:20

Marit Bjørgen er kjent som både VM-dronning og langrennsdronning, men i det 38-kilometerlange Skarverennet er det en annen norsk skijente som troner øverst gang på gang.

Therese Johaug.

Lørdag vant hele Norges skiyndling Skarverennet for sjette gang på rad.

Johaug parkerte resten av damefeltet opp de kilometerlange bakkene fra starten i Finse mot mål på Ustaoset. Bjørgen tok inn noen få sekunder underveis, men havnet til slutt på andreplassen, 20 sekunder bak Johuag.

Martine Ek Hagen utfordret Bjørgen i spurten, men måtte ta til takke med tredjeplassen.

Chris Jespersen, som ble nummer to for ett år siden, vant Skarverennet på herresiden.

Gutta fulgte hverandre tett store deler av løpet, men Jespersen fikk etterhvert en behagelig luke og vant med ett minutt på Petter Northug. Sistnevnte, som slet med sykdom store deler av sesonginnspurten, gikk taktisk smart, og etter å ha hengt bak i feltet hele løpet gikk han i mål tre sekunder forran russiske Eugeniy Dementiev.

- Etter noe ruskevær med snø og vind i fjellet det siste døgnet før start, lysnet det opp og ble alldeles fantastiske forhold på Skarverennet i dag. 12.220 løpere, med verdenseliten og glade trimmere, har en fantastisk dag i fjellet. Nysnø, vindstille og sol langs foten av Hallingskarvet og med utsyn mot Hardangervidda og en vakker fjellheim, har vært rammene om årets renn, sier pressesjef John-Ragnar Aarset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.