Her er kandidatene til Barcelona-jobben

Foto: Getty Images/All Over Press

Barcelona er på managerjakt.

20.07.13 09:38

Fredag kveld ble det kjent at Tito Vilanova fratrer sin stilling som hovedtrener i Barcelona på grunn av sykdom.

Vilanova har allerede vært gjennom to behandlinger mot kreft, men har nå fått et nytt tilbakeslag.

Nå håper Barcelona å ha en erstatter klar allerede neste uke.

Villas-Boas
Ifølge The Telegraph seiler Tottenham-manager Andre Villas-Boas opp som en av favorittene til å bli tilbudt jobben. Det skal være lite trolig at Vilanovas assistenter Jordi Roura eller Rubi vil bli spurt om å overta, og portugisiske Villas-Boas er foreløpig en av bookmakernes favoritter.

Tottenham-manager var derimot svært lite interessert i å snakke om jobben, da han møtte pressen etter Tottenhams oppkjøringskamp mot Colchester fredag kveld.

- Hvis han trekker seg på grunn av sykdom, synes jeg ikke at dette er tiden for å snakke om spekulasjoner. Vi snakker faktisk om noens helse, sier Villas-Boas til The Telegraph.

- Vurderer Laudrup
BBC mener derimot at Johan Cruyff bør være den naturlige kandidaten, men utelukker nederlenderen fordi han tidligere har kommet i krangel med Barca-president Sandro Rosell.

I stedet tror de at Swansea-manager Michael Laudrup fort kan bli et alternativ for den spanske storklubben. BBC mener danskens fotballfilosofi er lik Barcelonas, noe de tror kan føre til at klubben tilby dansken jobben. Klubben ønsker trolig også en manager som kjenner klubben, noe som taler til Laudrups fordel. 49-åringen var nemlig en del av Barcelonas drømmelag, som herjet på starten av 90-tallet.

Engelske og spanske medier tror også at Frank De Boer, Roberto Mancini, Jurgen Klopp eller Jupp Heynckes er gode kandidater.

En ting er i hvert fall sikkert. 19. august får Barcelona besøk av Real Sociedad i serieåpningen av La Liga, og klubben ønsker trolig en erstatter på plass i god tid til det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag