Gå til sidens hovedinnhold

Her er Kjærgaards «Mouton-kontakt»

Antidoping Norge har mottatt navnet til Alexander Kristoffs sportsdirektør.

Torsdag informerte Norges Cykleforbund om at de hadde oversendt et navn nytt navn fra sykkelmiljøet til Antidoping Norge i anledning «Kjærgaard-saken». Uheldigvis ble vedkommende referert til som en nordmann.

Det måtte sykkelpresidenten siden beklage.

- Jeg var sikker på at det var en nordmann inntil generalsekretæren (Bjørn Sætre, vår anm.) spurte: «Hva i all verden det var jeg pratet om». Da skjønte jeg at jeg hadde driti meg ut, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til procycling.no.

På vegne av forbundet ble det sendt ut en pressemelding der det forklares at den aktuelle personen er en «tysk utøver med norskklingende navn».

«En kjemisk rytter»
Steffen Kjærgaard syklet på laget med Torsten Schmidt i danske Chicky World. Fra flere kilder har procycling.no fått bekreftet at han kjente til dopinglegen Georges Mouton fra sin tid i Tyskland.

Mouton opererte blant annet som sportslege i tyske EC Bayer Worringen i 1997, året før Kjærgaard innrømmet at den samme legen skaffet doping til veie for ham.

- Alle visste at Torsten var en kjemisk rytter (en rytter som dopet seg, red.anm.). Det gjorde han fra juniornivå, sier en kilde som ønsker å forbli anonym til procycling.no.

Ville ikke rippe opp i fortiden
Den danske dokumentaren «Danskerlægen» koblet Schmidt, Marc Streel, Kjærgaard og Svein Gaute Hølestøl opp mot Mouton allerede i år 2000. procycling.no var i kontakt med Torsten Schmidt i forrige uke for å få hans versjon av kontakten og behandlingen han mottok hos Mouton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det viste seg å være en lite matnyttig samtale:

- Hvorfor skal jeg snakke om ting som skjedde ti til femten år tilbake i tid? gjentok han gjentatte ganger i løpet av samtalen. Etter endt sykkelkarriere har Scmhidt vært sportsdirektør i Gerolsteiner og Leopard-Trek. Nå er han sportsdirektør for Alexander Kristoff i russiske Katjusja.

Schmidt: - Jeg har ingen kommentar
procycling.no kontaktet også tyskeren fredag formiddag for å konfrontere ham med de nye opplysningene.

- Vi vet at ditt navn har dukket opp som kontaktperson for Steffen Kjærgaard vedrørende hans samarbeid med Georges Mouton. Navnet blir nå oversendt Antidoping Norge og kan ende opp hos Antidoping Tyskland. Har du noen kommentar til det?

- Nei, jeg har ingen ting å si, legge til eller kommentere rundt det, sa Schmidt før han la på røret.

Det norske sykkelforbundet ønsker heller ikke å bekrefte at de er kjent med tyskerens rolle som kontaktperson opp mot Kjærgaard.

- Er det Torsten Schmidt som er den aktuelle mannen?

- Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Tidemann Hansen til procycling.no.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken