RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Her er Kurts gullfunn

Sist oppdatert:
Mats Lohne (19) ble snappet opp foran nesa på Thor Hushovd.

SANDEFJORD (procycling.no): Slik presenterte 19 år gamle Mats Lohne seg selv foran tusenvis av sykkelentusiaster etter seieren i Sandefjord Grand Prix: - Jeg liker å flørte!

Han er en relativt ubeskrevet rytter, men Kurt Asle Arvesen vil nok påberope seg å ha utpekt ham som vinneren allerede før rittet startet.

Det er kanskje en overdrivelse, men dette er det lagkompisen sa under en presentasjon før gateløpet:

- Jeg er jo den eneste Sky-rytteren her, så det blir tøft.. Nå holdt jeg nesten på å glemme at jeg har med to ryttere fra Nesset CK hit. Mats Lohne er en kjempegod spurter, så kanskje vi kjører for ham, uttalte Arvesen.

Kurt sto av, læregutten vant
Slik ble det aldri, ettersom 36-åringen valgte å stå av showrittet i Sandefjord sentrum. Lohne trengte uansett ikke noe opptrekk.

På vei mot mål rasket sørlendingen med seg førsteplassen i rittet, ungdomstrøya og poengtrøya. Måten han slo knockout på Jan Fredrik Ziesler og Reidar Bohlin Borgersen i spurten, var rett og slett imponerende.

Les også: Livredde proffer tapte for 19-åring

- Han burde satse på motorsykkel med den farten han holdt i svingene, kommenterte Ziesler i etterkant.

Selv avslørte Lohne at han hadde skumle planer fra han ankom hvalfangerbyen.

- Noen blir redde i slikt vær, men jeg får et kick av det. Da jeg kom hit i dag forsto jeg at sjansene mine var gode i denne løypa, dessuten hadde jeg sterke folk med meg i bruddet (Reidar Bohlin Borgersen, Jon Einar Bergsland, Christer Jensen, Johan Fredrik Ziesler og Ingar Stokstad, vår anm.).

- En giftig avslutter
Nesset-rytteren ble for alvor langt merke til under NM i Trondheim i slutten av juni. Der var det kun Roy Hegreberg (Team Sparebanken Vest) og Svein Erik Vold (Team Joker Bianchi) som spurtslo bronsevinneren.

Arvesen oppdaget tenåringens register under en treningsleir på Gran Canaria i fjor vinter. Sky-rytteren tror Lohne er en av flere ryttere fra hans moderklubb som kan nå langt.

- Jeg har sagt hele tiden at han er en uhyre sterk rytter i spurten. Han tok bronse under gateløpet i NM, og er rett og slett en giftig avslutter. Du ser på kroppsbygningen at dette er en skikkelig sprinter, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Og så mangler han et par sperrer i hodet, i hvert fall sammenlignet med deg?

- Ja, han har ikke kommet i «konsekvensalderen» ennå. Vi håper håpe at han ikke kommer dit før han er 35 år, humrer eresfjordingen.

Lohne syklet for KCK (Kristiansand Cykleklubb) fram til årets sesong. Derfra fant han aldri veien til det nystartede Plusbank Cervélo, men satset i stedet videre med Nesset CK.

Funnet for lett av Cervélo
Sportssjef Thor-Inge Kostøl i Plusbank Cervélo kjenner 19-åringen godt fra dagene i KCK. Han gir denne forklaringen på at sprinttalentet ikke kjører i svart og rødt denne sesongen.

- Han har gjort store fremskritt i år. Da jeg var sportssjef for ham i KCK i fjor, hadde han ikke en like god sesong. Det gjorde at han ikke var helt aktuell for oss da Plusbank Cervélo ble satt sammen. I tillegg ønsket Mats en miljøforandring selv, forteller Kostøl til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han understreker likevel at de fortsatt har god kontakt med sørlendingen.

- Er han en spennende mann for dere i fremtiden?

- Ja, de kan han helt klart bli. Vi har ikke tenkt å foreta oss noe nå, men vi holder tett dialog med ham, svarer Kostøl.

Yrke: Sprinter
Selv forteller unggutten at han aldri fikk noe tilbud fra Cervélo-laget og heller valgte å følge kompisen Krister Hagen til Nesset. Og selv om Lohne ikke sykler for Hushovds eget lag foreløpig, er han klar på hva slags type rytter han ønsker å bli:

Les også: Mer stjernehjelp til Thor Hushovd

- Jeg håper å kunne utnytte mine tekniske egenskaper og utvikle meg videre. Jeg har lyst til å bli en sprinter, svarer han.

- En type som Thor Hushovd, er, legger han til.

- Du har havnet i Nesset CK, hva slags hjelp har du fått av Kurt Asle Arvesen?

- Han har hjulpet meg masse. Jeg syklet sammen med han under en samling på Gran Canaria i desember. Han lærte meg mye om trening og andre ting, forteller Lohne som til daglig trenes av Tom Reidar Hansen.

Foreløpig ser det ut til at den treningen går over all forventning. Bare spør, Thor Hushovd!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere