Her er Kyllingens plan

Foto: AFP/Scanpix

Men prosjektet kan stoppe før det starter.

09.12.10 15:01

Den PR-kåte klokkedesigneren Christina Hembo gjør alt i sin makt for at dansepartner Michael Rasmussen blir å finne langs landeveien i 2010.

Da overgangen til Team Saxo Bank gikk opp i røyk, kastet Hembo seg rundt og kjøpte opp kontinentallaget Team Stenca M1.

Duoen fortalte under en pressekonferanse torsdag at målet er å bli et av de beste danske lagene i 2012. Videre håper man å oppgradere laget til ProContinental et sted mellom 2013 og 2015, og aller helst kjøre Tour de France i 2016.

- Bjarne Riis var plan A. Derfor la vi alle eggene i samme kurv. «Christina Watches» er blitt bygd opp fra grunnen av i løpet av de siste 14 dagene, fortalte Rasmussen til pressen.

- Jeg er selvsagt klar over at jeg neppe kan kjøre Tour de France i 2016 (Rasmussen vil da være 40 år gammel), men jeg har et sterkt ønske om å kjøre følgebilen og hjelpe laget på veien fram mot Tour de France, legger han til.

Nettstedet sporten.dk skriver imidertid at det muligens har gått litt raskt i svingene for Kyllingen & Co. Laget har ikke fått lisens av UCI ettersom formaliteter rundt bankgaranti og rytterforsikringer, ikke er på plass. Dermed er heller ikke laget registert på 3. nivå innenfor internasjonale sykkelsport.

Ettersom fristen for å melde inn kontinentallag utgikk for flere uker siden, er det dermed usikkert om Hembos millioner er nok til å få prosjektet ut på landeveien allerede i 2011.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.