På en digital pressekonferanse presenterte tirsdag ledelsen for det norske langrennslandslaget lagene for 2020/21-sesongen.

Den norske landslagstroppen har blitt mindre i forhold til i fjor. Samtidig er det også foretatt flere utskiftninger.

Supertalentet Helene Marie Fossesholm er blant annet ny på elitelandslaget for kvinner.

Landslagsledelsen bekrefter at de har tatt ut følgende elitelag på herre- og kvinne-siden.

Herrer elite - allround:
Emil Iversen
Sjur Røthe
Didrik Tønseth
Simen Hegstad Krüger
Hans Christer Holund
Martin Løwstrøm Nyenget

Herrer elite - sprint:
Johannes Høsflot Klæbo
Finn-Hågen Krogh
Pål Golberg
Sindre Bjørnestad Skar
Erik Valnes
Håvard Solås Taugbøl

Kvinner elite:
Maiken Caspersen Falla
Therese Johaug
Heidi Weng
Ragnhild Haga
Ingvild Flugstad Østberg
Lotta Udnes Weng
Tiril Udnes Weng
Anna Svendsen
Ane Appelkvist Stenseth
Helene Marie Fossesholm

Para elite:
Birgit Skarstein
Vilde Nilsen
Thomas Karbøl Oxaal
Ole-Martin Lid (ledsager)
Trygve Toskedal Larsen

Flere endringer

Det var allerede på forhånd kjent at både Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug er vraket fra allroundlandslaget. I stedet har Martin Løwstrøm Nyenget fått sjansen.

På herrenes sprintlag har Sondre Turvoll Fossli som ble tvunget til å legge opp som følge av hjertestansen han opplevde før forrige sesong. Heller ikke Eirik Brandsdal er med videre etter at Oslo-gutten la opp i vår. Mattis Stenshagen er vraket fra sprintlandslaget, mens Håvard Solås Taugbøl er tilbake i varmen.

Johannes Høsflot Klæbo har samtidig fått ønsket sitt oppfylt og går over fra allroundlaget til sprintlandslaget.

På kvinnesiden har Astrid Uhrenholdt Jacobsen valgt å legge opp, mens landslagsledelsen har bestemt seg for å vrake både Kari Øyre Slind og Mari Eide.

De har imidlertid funnet plass til supertalentet Fossesholm som gleder seg over muligheten.

- Det blir nytt for meg. Jeg kommer inn som den yngste på laget og jeg har ikke vært i det gamet her før, men jeg har mange lagvenninner som kan hjelpe meg og som har veldig mye erfaring. Jeg kommer til å søke råd og jeg tror det kommer til å gå veldig greit, sier Fossesholm.

Én av dem hun kan rådføre seg med er Therese Johaug som har blitt veteranen på laget etter at Uhrenholdt Jacobsen la opp.

- Det er en litt uvant situasjon å være den eldste og mest erfarne på laget. Heldigvis har jeg med meg andre jenter som har vært i gamet i mange år. Vi skal dra det lasset her sammen, men det er litt rart når Astrid har lagt opp, Marit er ute og den gjengen som var der da jeg kom inn på laget er borte, forteller Johaug.

Usikker sesong i vente

Koronakrisen gjør at det er svært usikkert hvordan neste sesong blir for langrennseliten.

Det jobbes i disse dager med å finne mange ulike alternativer, men ettersom utviklingen av koronakrisen fortsatt er vanskelig å spå er det også vanskelig å vite hvordan kalenderen for kommende sesong vil se ut.

Det ventes blant annet at det kan bli krevende å krysse landegrenser som følge av tiltak mot koronaviruset i diverse land. Mulige karanteneregler kan også gjøre situasjonen vanskelig.

Derfor har det blitt spekulert i at verdenscupen kan komme til å inneholde færre konkurranser enn normalt. Samtidig kan det bli flere renn i Norge.

Ski-VM i Oberstdorf i februar er det store høydepunktet for langrennsløperne neste vinter.