Her er Liverpools nye keeper

Foto: John Walton (Pa Photos)

Dagen etter Pepe Reinas kanontabbe i serieåpningen kommer trolig en ny keeper inn dørene på Anfield.

16.08.10 14:55

Oslo: Brad Jones er i øyeblikket keeper i Middlesbrough, men har i lengre tid vært linket til Liverpool. Mandag skriver den britiske storavisen The Mirror at overgangen nå trolig går i orden.

Roy Hodgson skal i lengre tid ha ønsket seg Jones som et alternativ til førstekeeper Pepe Reina, men uoverensstemmelser rundt betalingsformen skal ha forsinket australierens klubbskifte i lengre tid. Nå er imidlertid alle problemer ryddet av veien.

28 år gamle Jones, som har to landskamper for Australia, skal være svært lysten på en overgang til Liverpool. Nylig sørget han for å bli spart i ligacupkamp - for å være tilgjengelig for Liverpool i den samme cupen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Attraktiv
Australieren er for øvrig ekstra attraktiv fordi han går som såkalt «hjemmebasert» spiller. Det er nemlig denne sesongen at Premier League-klubbene må ha minst åtte spillere i stallen som har trent med engelske eller walisiske klubber i tre år før de ble 21 år. De kriteriene oppfyller Jones, som kom til Middlesbrough allerede i 1999.

I hvilken grad 28-åringen kan utfordre Pepe Reina om posisjonen som førstekeeper på Anfield, gjenstår å se.

Sikkert er det i hvert fall at spanjolen våknet opp til alt annet enn hyggelige overskrifter etter kanontabben i serieåpningen mot Arsenal søndag. Med sola i øynene fumlet Reina ballen i eget mål i duell med Arsenal-nykommer Marouane Chamakh. Dermed ble det bare poengdeling for Roy Hodgsons mannskap.

Oddsen: 12,9 i odds på Newcastle-seier over Manchester United i kveld!

Tas i forsvar
Både den tidligere Fulham-manageren og lagkaptein Steven Gerrard tar imidlertid Reina kraftig i forsvar dagen derpå.

- For meg er han en av de beste keeperne i verden, og han kommer til å gjøre opp for dette i løpet av sesongen, sier Gerrard til klubbens hjemmesider.

- Han er verdt mange poeng for denne klubben, det er det ingen tvil om. Jeg kommer ikke med unnskyldninger, men han var uheldig og i tillegg spilte sola en stor rolle, tilføyer han.

Midtbanegeneralen vil ikke høre snakk om at noen gjør sisteskansen til syndebukk.

- Alle kan gå fra denne kampen med hodet hevet og være stolt av prestasjonen, sier han. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.