*Nettavisen* Sport.

Her er LSKs målsetting

Foto: Aleksander Neely (www.lsk.no)

I 2011 SKAL de tilbake i toppen av norsk fotball.

25.01.11 12:33

12. plass i 2008.

11. plass i 2009.

Og 10. plass i 2010.

Det er Lillestrøms fasit de tre siste sesongene. Romerikingene har levert altfor dårlig i lang tid, uten at det har satt en demper på optimismen. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann kommer nemlig med to lovnader til fansen før seriestart:

1) Målsettingen blir minst å komme blant de seks beste.

2) Lillestrøm skal ikke gå ni kamper uten seier for tredje året på rad.

- Vi skal ta noen gode klyv mot toppen av norsk fotball. Vi var nærme i fjor, men vi klarte ikke å stå distansen helt ut. Vi må få marginene på vår side, sier Bjarmann til Nettavisen.

Uavgjortekspert
Han vet selvfølgelig at Lillestrøm spilte hele 13 uavgjorte kamper i 2010. Hadde tre av de uavgjorte i stedet endt med seier, ville Lillestrøm blitt nummer fem. Hadde fem av de uavgjorte kampene endt med seier, ville det blitt bronsemedalje.

- Vi har ikke satt en endelig målsetting. Det får vi gjøre senere når vi også vet mer om hvordan de andre lagene ser ut. Topp-6 vil imidlertid være minimum som ambisjon, fastslår Bjarmann.

Troppen komplett
Håpet er nå at klubben skal ta de ekstra poengene med en stall som er så godt som helt lik den Henning Berg disponerte i fjor. Kantspilleren Nicolay Solberg er hentet fra Tønsberg, og kan fort være inne på førstelaget til seriestart. Reservekeeper André Hanssen er sendt bort og erstattet med den svenske keeper Alexander Nadj (fra Jönköping Södra). I tillegg har Berg omsider fått to viktige spillere skadefrie igjen.

- Stian Ringstad var ute i et halvt år, men er som en ny, sulten ulv i troppen. Samtidig er Pål Steffen Andresen i bedre fysisk stand nå enn han har vært de to siste årene, sier Bjarmann.

- I utgangspunktet er troppen vår dermed komplett. Det er riktignok lenge til seriestart, og skulle vi velge å leie ut noen så skal de erstattes. I fjor leide vi jo inn Tarik Elyounoussi og Tamandani Nsaliwa ganske sent, sier Bjarmann.

- Men det er et privilegium å ha den samme troppen som i fjor. Det er en styrke i seg selv. Flere unggutter kommer til å ta steg. Vi føler oss godt rustet for en lang sesong.

- Kan du love fansen at de slipper ni kamper uten seier i år?

- Ja. Det blir ikke ni kamper uten seier i år. Det har vi opplevd to år på rad, og det gir hjerteinfarkttilstander. Jeg er imidlertid sikker på at vi nå har lært hvordan en sånn negativ trend skal snus, sier LSK-direktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.