Her er målkongen!

Foto: AFP/SCANPIX

Wayne Rooney scoret mål nummer 100 mot Arsenal, men Nani stjal showet.

01.02.10 07:34

ARSENAL - MANCHESTER UNITED 1-3:

Dramatikk, høyt tempo, offensivt spill og noen fenomenale enkeltprestasjoner. Arsenal og Manchester United sørget ettertrykkelig for å gi tilskuerne valuta for pengene i denne kampen der begge lag desperat trengte tre poeng for å holde tritt med Chelsea på tabellen.

Men det var United som fikset biffen på Emirates, og det så det holdt. For mens Arsenal absolutt ikke leverte noen dårlig forestilling, var United mange hakk hvassere foran mål, og også utstyrt med en Nani som leverte sin beste kamp i United-trøya. Dermed fikk de betalt for det med full pott.

- Jeg tror dette var min beste kamp i United-trøya. Jeg scoret et mål og hadde en assist, sier en strålende fornøyd Nani til Canal+ Sport, og skrøt også av den kollektive innsatsen til laget.

- Dette var helt klart hans beste prestasjon. Gutten har kommet tilbake etter skade og virkelig hevet seg, skryter Sir Alex Ferguson.

- De siste tre kampene hans har vært førsteklasses, men dette var hans beste kamp. Grunnen til at han spiller så bra er at han har modnet.

Også Rooney får sin dose skryt av Ferguson.

- Rooney var utrolig. Han var nøkkelspilleren og de klarte ikke å håndtere ham.

Perlemål
Wayne Rooney og Ji-Sung Park vartet opp med hvert sitt perlemål, mens Nani - som briljerte på gressmatte til Arsenal - fikk hjelp av en uheldig Manuel Almunia, og dermed beholder United andreplassen bak Chelsea.

Oppgjøret åpnet, som seg hør og bør en klassiker av dette formatet, med høyt tempo og store sjanser. United tok Arsenal litt på senga de første minuttene, og var ikke langt unna å få uttelling da Fletcher slo hardt inn mot Rooney foran mål. Un sterkt stopperspill av Gallas gjorde at Arsenal fikk avverget.

Men vertene lot seg ikke skremme av Uniteds offensive start, og bare minutter senere var Andrej Arsjavin svært nære å sette ballen i lengste hjørne etter å ha lekt med Wes Brown. Resten av omgangen fortsatte i samme stil, der lagene vekslet på å komme på offensive raid.

Etter 33 minutter var det duket for en enkeltprestasjon av de særdeles vakre. Nani gjorde alt selv da han dro seg forbi to Arsenal-spillere på høyresiden, tok med seg ballen innover forbi Thomas Vermaelen og chippet ballen mot lengste hjørnet fra spiss vinkel. Almunia strakte seg så lang han var, men ballen gikk i mål via hånden hans og United var i føringen.

100 x Rooney
Bare fire minutter senere var Nani igjen involvert da gjestene doblet ledelsen. Rooney spilte ballen til Nani, som la ballen tilbake i det Rooney kom på et perfekt timet løp. Den formsterke stjernen hadde ingen problemer med å sette inn sitt 20. mål for sesongen - og hans 100. i Premier League totalt - og befeste sin posisjon som Premier Leagues toppscorer denne sesongen.

Arsenal var ytterst nære på å redusere bare minutter senere, men Arsjavins avslutning gikk centimetere utenfor, og 2-0 ble resultatet til pause.

United hadde ingen planer om å trekke seg tilbake og forsvare ledelsen etter hvilen. I stedet leverte de mer glitrende angrepsspill, og sju minutter ut i andreomgangen ble Park nydelig spilt fri på midtbanen. Park takket og bukket for pasningen med å sette på turboen og løp fra Arsenal-forsvaret før han banket ballen i mål til 3-0.

- Kan mye bedre
Gunners forsøkte å svare, og Cesc Fabregas var ikke langt unna da han like etter scoringen forsøkte seg fra 20 meters hold, men ballen strøk like over tverrliggeren. Da luften så ut til å ha gått ut av Arsenal med drøye ti minutter igjen å spille, blåste Vermaelen nytt liv i hjemmelaget da han reduserte til 1-3. Et offensivt Gunners presset på mot United-målet, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Nærmest var Gallas minuttet før full tid, men headingen gikk utenfor.

Drøye tre minutter på overtid var det i stedet Rooney som var svært nære på å score sin andre for kvelden, men forsøket gikk til side for mål. Dermed endte kampen 3-1 til United.

- Vi var dårlige og vet at vi kan mye bedre enn dette. Vi er klare over at vi ikke leverte den kampen folk hadde forventet av oss, sier en skuffet Arsene Wenger etter kampen.

Resultatet betyr at United er poenget bak Chelsea - som har én kamp mindre spilt - mens Arsenal taper terreng og er fire poeng bak United.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag