RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er mannen hele Norge frykter

Foto: Ap / NTB Scanpix
Sist oppdatert:

STOCKHOLM (Nettavisen): Etter to strake seirer, mot Slovenia og Danmark, skal de norske hockeygutta bryne seg på superstjernene fra Canada i Globen tirsdag kveld.

Blant alle stjernene på det kanadiske laget, er det et navn som går igjen når de norske landslagsgutta diskuterer motstanderens farligste angrepsvåpen.

Navnet er Steven Stamkos.

- Får han pucken, scorer han
23-åringen har allerede rukket å bli tatt ut på NHLs All-Star-lag ved to anledninger og har på sine fem sesonger i verdens beste hockeyliga notert seg for nesten 400 poeng.

Så langt i VM har det blitt én assist og én scoring på Tampa Bay Lightning-spilleren.

- Får han pucken, så setter han den. Han er sinnssykt bra, men Canada har stjerner i alle rekkene sine. De har for eksempel Staal-brødrene og Jeff Skinner, sier Andreas Martinsen til Nettavisen.

Til tross for at Düsseldorf-proffen mener mandagens motstander er mesterskapets klart tøffeste så langt, gleder han seg til å prøve seg mot de aller beste.

- Det er mulig å slå dem. Vi må nok opp fra de to forrige kampene, men jeg tror det passer oss bra å få en sånn kamp nå. I tidligere mesterskap har vi åpnet mot antatte topplag og slått bra ifra oss, sier Martinsen.

Thoresens seiersresept
Patrick Thoresen, som ble matchvinner mot Danmark søndag, gir lagkameraten støtte når han snakker om Stamkos som Canadas farligste mann.

- Det er mange av dem, men en målfarlig Stamkos og en sterk spillefordeler i Claude Giroux er jo kanskje deres fremste våpen, spør du meg.

- De har andre gode spillere, som dunker inn mål og poeng i USA og. Sånn overall, må vi være våkne i hvert bytte i gjør, skal vi kunne henge med, sier Thoresen til Nettavisen.

- Hva blir resepten for å få med seg poeng?

- Spiller vi god, norsk, defensiv hockey og er raske i vendingene, så skal vi kunne klare å score og gi dem en god fight. Så er det også det med marginer. Vi er avhengig av å ha stang inn, mens det blir stang ut i motsatt ende av banen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Optimistisk Bonsaksen
Mens Thoresen vurderer Norges sjanser for å plukke poeng til 10-15 prosent, virker lagkamerat Alexander Bonsaksen hakket mer optimistisk.

- Sjansene våre er gode. De siste årene har vi gjort det bra mot de fleste toppnasjonene. Nå har vi to seirer å bygge videre på også, og dem har jo hatt det tøft og.

26-åringen tror ikke det blir verre å møte Canada etter at laget gikk på et overraskende tap for Sveits søndag.

- Nei, egentlig ikke. Det kan jo være en fordel og. Dem har ikke helt struktur på det dem gjør, og gjør noen feil som vi kan utnytte.

Tollefsen er ute
Norge må imidlertid klare seg uten både Marius Holtet og kaptein Ole Kristian Tollefsen, som begge pådro seg karantene etter kampen mot Danmark.

Tollefsen tror på en tøff kamp mot Canada.

- Det er jo et stjernegalleri. Du ser Stamkos og Matt Duschene. Det blir en morsom kamp for dem som får lov til å spille, sier Tollefsen med et smil som er både litt ærlig og litt bittert.

Den hardtspillende norske backen tror imidlertid at Norge vil klare seg godt uten ham.

- Vi har et bra lag, og jeg regner med at gutta kommer til å steppe opp og gjøre det bra, jeg. Klart, vi har ikke mange backer, men da får Holøs spille 40 minutter i stedet for 30.

Kampen mellom Norge og Canada begynner klokken 20.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere