Gå til sidens hovedinnhold

Her er matpakka til Northug

Tar med seg 250 kilo fisk og eget matpoliti fra Norge til Italia.

250 kilo fisk, ti kasser frukt, hjemmebakt brød, og norsk pålegg er blant matvarene det norske langrennslandslaget har med seg til VM i Val di Fiemme, som begynner neste uke.

I tillegg har Petter Northug og co. et eget matpoliti, som skal passe på at det italienske kjøkkenet ikke feilernærer løperne. Norskitalieneren Giorgio Gerola, som også var med til Tour de Ski, reiser til VM-byen allerede lørdag for å inspisere kjøkkenet på hotellet der løperne skal bo under mesterskapet.

- Det er første gang i et mesterskap at vi har med en kokk som kjenner den lokale kulturen slik Gerola gjør, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Jeg skal sørge for at det er god kommunikasjon mellom de norske utøverne og kjøkkenet, forteller Gerola.

Hver enkelt løper, 21 i antallet, har en skreddersydd meny tilpasset av ernæringsfysiologer. Det kan bli avgjørende.

Tidligere har flere løpere, blant annet Northug, slitt med mageproblemer, og landslaget tar alle forholdsregler for at sykdom ikke skal ødelegge norske medaljesjanser.

- Når du kommer til italienske hoteller kan det være vanskelig å kommunisere med kjøkkenet. Derfor er det en genistrek å ha med en italiensk kokk som kan være døråpner og tolk. Under Tour de Ski ble han bestevenn med kjøkkensjefen på hotellet etter ti minutter, sier ernæringsfysiolog i Olympiatoppen, Christine Helle.

- Det handler om at ingen må bli syke. Hygiene, og at det ikke brukes råvarer som er på kanten, er ekstremt viktig.

VM begynner med sprint neste torsdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken