Tirsdag ble det kjent at Mons Ivar Mjelde slutter som Brann-trener to år før kontraktstiden. Avgangen utløser selvfølgelig en sluttpakke.

Ifølge Bergens Tidende dreier det seg om knapt 1,5 millioner kroner. Sluttpakkeavtalen ble inngått allerede da den nye kontrakten ble framforhandlet i mai i år.

- Han har fått en sluttpakke. Det var ingen problemer å bli enige med Mons, sier styreformann Magne Revheim til avisen.

DEBATT:«Jaggu på tide at Mjelde stakk»- hva mener du?

Ingen advokater
- For klubben sin del var det veldig viktig å få avsluttet dette på en ryddig måte. Ingen advokater har vært inne i bildet og det er gledelig, sier daglig leder Bjørn Dahl.

Mons Ivar Mjelde har trent Brann i seks sesonger. Høydepunktet kom i 2007, da han ledet bergenslaget til det første seriegullet siden 1963.

Denne sesongen har vært en gedigen nedtur. Og problemene har toppet seg med den miserable kampen i Molde mandag. Brann ledet 2-0 da Molde fikk en spiller utvist. Med 10 mann kom Molde tilbake og vant 3-2.

Krisemøte og avgang
Etterpå ankladet Mjelde spillerne for å være illojale. Det falt ikke i god jord, og tirsdag truet Eirik Bakke med å trekke seg som kaptein. Før kvelen var omme, var Mjeldes Brann-dager talte.

- Jeg har vært en del av denne klubben i 15 år og som hovedtrener de siste seks årene. Jeg har stilt plassen min til disposisjon, men vil lede laget ut sesongen. Dette for at klubben skal ha god tid til å finne en erstatter. Det er overhodet ikke noe vondt blod mellom oss, sa Mjelde på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).