Gå til sidens hovedinnhold

Her er NBAs beste menn

NBA - National Basketball Associaton - er en liga full av stjerner. Her er de største og beste stjernene i NBA denne sesongen.

Shaquille O'Neal er kanskje NBAs største stjerne, men han topper ikke poengligaen. Det gjør Allen Iverson. 29-åringen, som spiller for Philadelphia 76ers, har gjort 29,1 poeng i snitt per kamp denne sesongen.

Den eneste i ligaen som er i nærheten av Iverson, er Kobe Bryant. Los Angeles Lakers' kontroversielle frontfigur står med 28,9 poeng per kamp.

Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) har 26,7 poeng per kamp, Amare Stoudemire (Phoenix Suns) har 26,4 og LeBron James har 24,4 poeng per kamp.

James, som fylte 20 år 30.12, er inne i sin andre NBA-sesong. I fjor endte han med 20,9 poeng per kamp. Shaquille O'Neal har til sammenligning 20,3 poeng per kamp.

Verdt å merke seg kan det også være at Vince Carter kun har 16,9 poeng per kamp. Han ligger dermed an til karriereverste.

Etter debutsesongen 1998-99, hvor han endte med 18,3 poeng per kamp, har Carter hatt fem strake sesonger med over 20 poeng i snitt. Skader må ta mye av skylden.

Kanskje kan det gå bedre for Carter i New Jersey Nets, som byttet ham til seg fra Toronto Raptors i desember.

Kevin Garnett topper returlisten. Minnesota Timberwolves' største stjerne har så langt plukket ned 14,5 returer. Når han i tillegg gjør 23,1 poeng per kamp forstår man at Garnett er en av ligaens aller beste spillere.

LeBron James, Allen Iverson, Kobe Bryant og Kevin Garnett er for øvrig innblandet i toppen av assistlisten også.

Steve Nash fra Phoenix Suns topper med et snitt på 10,8. James har et snitt på 7,2, Iverson har 7,1, Bryant har 7,0 og Garnett har 6,4 assists i snitt per kamp.

Kommentarer til denne saken