Her er Norges nye håndballtvillinger

Foto: Kaja Marie Snare / Mediehuset Nettavisen

Silje Solberg har endelig fått med seg tvillingsøsteren på landslaget.

08.10.13 14:29

Katrine Lunde og tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen har dominert på det norske håndballandslaget de siste årene. Førstnevnte i mål og sistnevnte som utespiller.

Katrine må imidlertid trolig klare seg uten søsteren i vinterens VM i Serbia, da Lunde-Borgersen for tiden går gravid.

Da er det flaks at flere tvillingpar står på trappene.

Landslagsdebuterer
Nora Mørk er tilbake på landslaget etter et langt skadeopphold, og tvillingsøster Thea Mørk imponerer for tiden både for Larvik og rekruttlandslaget. Hun kan dermed stjele en av VM-plassene på venstrekanten.

Den samme plassen er det imidlertid også en annen tvillingsøster som kjemper om, og hun har allerede kommet med på førstelaget.

Stabæks Sanna Solberg er tatt ut av Thorir Hergeirsson til EM-kvalifiseringskampene mot Romania i slutten av oktober, og får dermed sin landslagsdebut.

Tvillingsøster Silje Solberg har allerede fått 36 landskamper i det norske buret, og Stabæk-jentene, som fylte 23 år i juni, får nå endelig spille sammen på landslaget.

- Vi har jobbet hardt for å komme på landslaget, begge to, så dette blir stort. Vi gleder oss, sier tvillingsøstrene til Nettavisen, da vi møter dem i forbindelse med landslagsuttaket.

De tror ikke det er tilfeldig at så mange tvillingpar slår gjennom på landslaget.

- Vi har hatt den fordelen at vi har trent sammen hele livet, og det er naturlig at én har blitt keeper og én har blitt utespiller. Da kunne Sanna øve på skudd, mens jeg øvde på redninger, forteller Silje.

- Blir skuffet om ikke begge kommer med
At de to er eneggede, og knapt mulig å se forskjell på, har skapt mye moro opp gjennom håndballkarrieren.

- En gang byttet vi, slik at jeg gikk i mål og Silje spilte ute. Men det var da vi spilte i tredjedivisjon, og treneren sa det var greit ettersom vi ledet med ti mål. Det var utrolig morsomt, og vi klarte å vinne, forteller Sanna.

- Ja, selv om Sanna sto i mål. Hun hadde ikke helt kontroll, erter tvillingsøster Silje.

Nå håper 23-åringene at de kan imponere i landskampene som kommer, slik at begge kommer med i VM-troppen.

- Det vil helt klart være en fordel om begge kommer med, og vi blir nok skuffet hvis ingen eller bare én av oss skulle få være med til VM, sier keeperen av de to.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag