*Nettavisen* Sport.

Her er Norges VM-motstandere

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Norge skal jobbe hardt for å gjenta kvartfinalebragden.

18.05.11 16:55

Verdensmesterskapet i ishockey blir neste år spilt i et nytt format. De 16 deltakerlandene deles inn i to grupper, og de fire beste i hver gruppe går rett til kvartfinaler. Kun det åttende og siste laget i hver gruppe rykker ned.

- Dette er et bedre oppsett. Mye mer oversiktlig og enkelt å forholde seg til for alle som skal se på, sier landslagstrener Roy Johansen til Nettavisen.

- Det er bare ett minus - at du møter et lag fra samme pulje i kvartfinalen. Men det har ingen stor betydning, legger han til.

Spiller i Stockholm
Under kyndig ledelse av Johansen spilte Norge seg i år fram til kvartfinale, hvor det ble tap for Finland, som senere gikk helt til topps i VM i Slovakia.

Norge skal neste år spille i gruppe B, som spiller alle sine kamper i Stockholm i Sverige. Gruppe A spiller alle sine kamper i Helsingfors i Finland.

Landslagssjefen tror ikke det spiller noen rolle for Norge at det blir Stockholm i stedet for Helsingfors - bortsett fra at det trolig blir flere norske fans på tribunen.

- Hipp som happ
Motstandere for Roy Johansens iskrigere blir Sverige, Russland, Tsjekkia, Tyskland, Latvia, Danmark og Italia. I gruppe A finner vi Finland, Canada, USA, Sveits, Slovakia, Hviterussland, Frankrike og Kasakhstan.

- Det blir hipp som happ hvilken gruppe man er i. Det er en sterk gruppe vi har havnet i, men det er en del lag vi er jevne med der og som vi kan ha en bra mulighet til å slå, sier Johansen.

Lag fra én gruppe kan ikke møte et lag fra en annen gruppe før i semifinalene. Kampene i Helsingfors vil bli spilt i Hartwall Arena, mens kampene i Stockholm spilles i Globen.

Mesterskapet starter 4. mai og avsluttes med finale i Finland 20. mai.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.