RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Northugs supersko

Foto: Robert Michael / AFP
Sist oppdatert:
Visste du at Petter Northug er overtroisk?

OBERHOF (Nettavisen): Petter Northug tjente angivelig 7,6 millioner kroner i 2010. Dermed skulle det være rikelig med midler til materielle goder. Skisko, for eksempel.

Men da Tour de Ski begynte med prolog torsdag, stilte skikongen med slitte sko. Den ene glidelåsen var ødelagt, og nordmannen måtte dermed gå med teip surret rundt foten.

- Jeg oppdaget det en time før start. Teipbitene fløy i startområdet, fortalte Northug på pressekonferansen etter at han hadde gått inn til seier på åpningsdagen.

Les også: Derfor åpnet Northug med seier

- Ekstra betydning
Journalistene lurte selvfølgelig på om Northug ikke hadde tatt med seg flere par sko til Oberhof.

- Jo da, men jeg ville ikke gå med noen andre sko. Disse har jeg gått mange gode løp med. De har litt ekstra betydning. Det går sikkert an å reparere den ødelagte skoen, mener nordmannen, som ikke kommer til å bytte til et annet par under touren.

Fredag fortsetter Tour de Ski, denne gang med 15 kilometer jaktstart. Men Northug skal ikke jakte. Med seier i prologen går han ut 5,7 sekunder forran sveitsiske Dario Cologna.

Konkurrentenes fordel
Værgudene snakker imidlertid om snø, og da mener Northug det blir vanskelig å beholde, og i beste fall øke, det minimale forspranget.

- Jeg må bruke sekundene jeg har og gå mitt eget løp. Vi får se an været og løypeforholdene i morgen, og så skal jeg bestemme meg for taktikken, sier han.

Kapasiteten beviste i alle fall Northug at han har innabords. Med litt ekstra flaks klarer han kanskje å sikre sin første sammenlagtseier i Tour de Ski. Skisko-flaks?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere