RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Northugs Tour de Ski-plan

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- Jeg har tippet feil vinner sju ganger før, sier treneren. Kanskje blir dette året?

Petter Northug ligger i øyeblikket i høydetrening i Seiser Alm. Julen kommer han til å feire i Anterselva, og planen er at han skal komme seg ned i lavlandet i god tid før Tour-starten i Oberhof 28. desember.

- Vi gjør ikke noe spesielt i forberedelsene til Touren. Det blir ikke noe hokuspokus, men han får svært god trening i høyden nå, sier trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Han følger Northug tett og passer på at han holder stø kurs mot OL i Sotsji, som selvsagt er sesongens store mål. Derfor blir det ikke aktuelt for langrennsesset å gå seg tom i Tour de Ski. Merker han at det butter imot, kommer han til å stå av.

- Alt er lagt opp med tanke på OL, for det er hovedmålet denne sesongen. Det betyr at målet med Touren er å gå så mange gode konkurranser som mulig, men jeg tipper ikke Petter som noen vinner der i år. Det har jeg gjort sju ganger før uten at det har slått til, sier Nossum.

Problemer
Northug fikk en problematisk opptakt til sesongen i år. Sykdom gjorde at han mistet bortimot to måneder med trening tidligere i høst, men han er likevel kommet godt i gang med sesongen.

- Jeg føler at vi har fått en god stim inn mot sesongens hovedmål, og jeg kan ikke si annet enn at det Petter har gjort til nå har vært overraskende positivt. Han har gått veldig mange bra løp, og etter min mening har han prestert i overkant av hva vi kunne vente, sier treneren.

Men seier i Touren er lite trolig. Det er som sagt ikke engang sikkert at Northug kommer til å fullføre.

- Selvsagt sier vi ikke nei til å vinne dersom sjansen skulle by seg, men det går ikke å satse på to formtopper i år, mener Nossum. Han tror det kan begynne å løsne for Northug fra Tour de Ski-rennene i Lenzerheide, der det er sprint på nyttårsaften og 15 kilometer fellesstart dagen etter.

Ingen pause
Etter at Tour de Ski er ferdig i slalåmbakken i Val di Fiemme 5. januar er planen at Northug skal direkte over i trening.

- Derfor kommer vi ikke til å trumfe gjennom at han skal fullføre Touren. Det er ikke noe poeng i at han skal gå alt der. Han er med i Tour de Ski så lenge det er energi i batteriene, men begynner det å bli tomt, så kommer han nok til å gi seg, sier Nossum til NTB.

Også Norges Skiforbund kommer til å ha ekstra beredskap rettet mot løperne. Ingen skal ødelegge OL-formen i Touren.

- Jo da, vi kommer til å følge løperne våre litt ekstra nøye. Dersom noen skulle bli ekstra slitne eller føle sårhet i, for eksempel, halsen, kommer vi til å reagere, for Touren avsluttes 30 dager før OL starter, og det er ikke mer enn tida av veien for å få folk på fote igjen, dersom det skulle skje noe uventet, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere