RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Premier Leagues ti beste sommerkjøp

Vi mener Alexis Sanchez har vært den beste sommersigneringen i 2014. FOTO: NTB scanpix
Vi mener Alexis Sanchez har vært den beste sommersigneringen i 2014. FOTO: NTB scanpix Foto: Mike Egerton (Pa Photos)
Endelig en liste Arsenal topper.

Vi i Nettavisen har satt opp en liste over hvem vi mener har vært de ti beste sommersigneringene (2014) så langt denne sesongen.

Disse spillerne har nå hatt 20 kamper på å vise seg fram.

Det er sportslige prestasjoner som veier tyngst, men også pris er tatt med i betraktningen.

De tre øverste plassene har blitt vurderte nøye. Cesc Fabregas åpnet knallsterkt - og har på ingen måte spilt seg ut den siste tiden, men hans konkurrenter har også spilt bunnsolid.

Alexis Sanchez trengte ingen tid til å tilpasse seg Premier League. Chileneren ble en umiddelbar hit på Emirates.

Lynvingen har scoret ti mål så langt i serien og har båret Arsenals offensive spill på sine skuldre. Mange viktige mål.

Dusan Tadic er nok det mest ukjente navnet for de fleste, men serberen har vist seg meget god for Southampton etter overgangen fra Twente.

At The Saints også solgte Adam Lallana for 25 millioner pund og erstattet han med Tadic for 10,9 millioner pund forsterker hvor godt dette kjøpet er.

Dette mener vi sommerens ti beste kjøp:

1. Alexis Sanchez (Arsenal)
Pris: 30 millioner pund.
26-åringen har vært i fenomenal form siden overgangen fra Barcelona. På 18 kamper har han scoret ti mål og notert seg for seks målgivende pasninger. Har til tider båret Arsenal-angrepet på egen rygg i flere kamper.

2. Dusan Tadic (Southampton)
Pris: 10,3 millioner pund.
Southampton-spilleren dominerte i den nederlandske ligaen de to siste sesongene, og har ikke skuffet etter overgangen til Premier League. Tadic ble kjøpt inn av Ronald Koeman for å erstatte Adam Lallana, og det har han gjort uten problemer. 26-åringen har notert seg for to scoringer og syv målgivende pasninger.

3. Cesc Fabregas (Chelsea)
Pris: 30 millioner pund.
27-åringen har vært fenomenal på Chelsea-midtbanen siden overgangen fra Barcelona. Totalt har han vartet opp med 14 målgivende pasninger, flest i Premier League. Fabregas har mye av æren for at Chelsea har gjort en strålende sesong så langt.

4. Diego Costa (Chelsea)
Pris: 32 millioner pund.
Diego Costa skal også ha mye av æren for den gode Chelsea-sesongen. Spissen er delt toppscorer i ligaen med 14 mål på 17 kamper, og har blitt kanskje den angrepsspilleren motstanderne frykter mest. Et råskinn på sitt beste, og virker å stortrives under José Mourinhos vinger.

5. Angel Di Maria (Manchester United)
Pris: 60 millioner pund.
Argentineren ble hentet for en pris som bare er forbeholdt verdens beste spillere, men United har ikke kjøpt katta i sekken. 26-åringen har glimtvis herjet for rødtrøyene, med flere innslag av genialitet i spillet. Han har slitt med skader, men på 12 kamper har han plukket med seg seks målgivende pasninger og tre scoringer i ligaen.

6. Graziano Pelle (Southampton)
Pris: 8 millioner pund.
29-åringen er kanskje et litt uventet valg på denne listen, men spissen har vært knallgod for et godt Southampton-lag. Den italienske angriperen, som denne sesongen har spilt seg inn i landslagstroppen, har scoret åtte mål og gjort to målgivende pasninger på de 20 kampene han har spilt.

7. Gylfi Sigurdsson (Swansea)
Pris: Byttehandel.
Islendingen kaprer en plass på denne listen, og det gjør han etter fenomenalt spill for Swansea denne sesongen. Sigurdson har virkelig funnet seg til rette etter overgangen fra Tottenham, og på de 19 første kampene er det blitt fire mål og åtte målgivende pasninger.

8. Aaron Cresswell (West Ham)
Pris: 4 millioner pund.
Aaron William Cresswell kom til West Ham fra Ipswich før denne sesongen og har virkelig imponert fra sin venstre back i løpet av de første 20 ligakampene. Cresswell ar vært den klart beste backen i Championship de siste sesongene, så kvaliteten har vært åpenbar. Han er veldig god offensivt og har et godt venstrebein.

9. Diafra Sakho (West Ham)
Pris: Ukjent
Sakho, som kom fra Metz i sommer, har scoret åtte mål i Premier League denne sesongen, og det på kun 14 kamper. 25-åringen scoret omtrent på hver touch de første kampene han spilte, og har vært en viktig bidragsyter på et overraskende godt West Ham-lag.

10. Ayoze Perez (Newcastle)
Pris: 1,5 millioner pund.
Spanjolen var meget billig, men har levert fra første stund i Newcastle-drakten. 21-åringen har scoret fem mål på sine første 19 kamper i den sort-hvite trøya, og har kvaliteter som er langt bedre enn man kan forvente for den prislappen. Man begynner å forstå hvorfor det var interesse fra Barcelona og Real Madrid før han bestemte seg for å komme til Newcastle.

Spillere som ble sterkt vurdert, men ikke nådde opp blant de ti beste er:
Frank Lampard (Man. City)
Daryl Janmaat (Newcastle)
Fraser Forster (Southampoton)
Leonardo Ulloa (Leicester),

Spillere som kun er på lån har ikke blitt vurdert i saken, som for eksempel Alex Song (West Ham), Toby Alderweireld (Southampton) og Ryan Bertrand (Southampton).

P.S: Uten fasit i hånd kåret vi sommerens beste spillerkjøp allerede i juli. Her er hva vi trodde den gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere