RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Riis' nye «road captain»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
25 år gammel danske får tillit av Bjarne Riis.

Da Michael Mørkøv signerte for Team Saxo Bank i forkant av 2009-sesongen var det mange Saxo Bank-rutinerte på landeveien.

Vår egen Kurt Asle Arvesen, australske Stuart O`Grady og superveteran Jens Voigt var alle innenfor kategorien «road captain».

De tre sistnevnte er nå historie for Bjarne Riis' Saxo Bank.

Da Mørkøv signerte ny kontrakt med det danske laget i august var allerede Riis klar i talen.

Tradisjonelt rittprogram
- Michael er bunnsolid, lojal og en sterk rytter, som har øye for lagmoral, og derfor er jeg glad for at å kunne forlenge avtalen med han, sa Riis ifølge feltet.dk.

Da Michael Mørkøv presenterte programmet for 2011-sesongen var det ingen tvil lengre. Den temposterke dansken vil få en nøkkelrolle i det danske Pro Team-laget. Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Gent-Wevelgem, Flandern Rundt og Paris-Roubaix er på kalenderen til Mørkøv som foreløpig står uten proffseier.

Etter vårsesongen blir det en liten pause på dansken før han begynner neste rittperiode med Tour of California og Tour de Suisse. Programmet tilsier trolig at Mørkøv befinner seg i bruttotroppen til Tour de France.

Liker Riis' utfordring
- Han er meget seriøs, sosial, og lederrollen er naturlig for han. Han er en fremtidig lederskikkelse på laget. Det er jeg overbevist om, sier Riis til Berlingske Tidende ifølge feltet.dk.

Det bekreftes også av Michael Mørkøv som liker ansvar og hans nye rolle på det danske laget.

- De ganger jeg har tatt besluttninger tidligere har jeg hatt suksess. Alle vet at jeg tar sporten seriøst, det respekterer folk. Av den grunn har de også respekt for mine avgjørelser, sier 25-åringen.

Vi har tidligere annonsert Matteo Tosatto som Saxo Banks nye Stuart O`Grady. Vi skal heller ikke glemme danske Nicki Sørensen.

Les også: Den «nye» Stuart O'Grady

Her kan du se hvilke ryttere Team Saxo Bank har signert og kvittet seg med i forkant av 2011-sesongen (ekstern lenke).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere