*Nettavisen* Sport.

Her er Riis' nyeste signering

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Bjarne Riis og Saxo Bank-Tinkoff Bank har startet kapringen av toppryttere foran neste sesong.

01.08.12 13:36

Nicolas Roche sykler for Saxo Bank-Tinkoff Bank fra og med neste sesong

Det skriver rytteren selv i onsdagens utgave av Irish Independent.

Fra og med 1. august, det vil si i dag, kan rytterne offentliggjøre deres nye arbeidsgiver. Det har UCI, det internasjonale sykkelforbundet, bestemt.

Det ligger med andre ord i kortene at Roche har vært enig med Bjarne Riis og Saxo Bank-Tinkoff Bank en stund.

- Etter åtte år i franske lag er han absolutt interessert i å høre på tilbud fra andre lag. Det var mye forhandlinger, både med Ag2r og andre lag, under Tour de France, avslørte Roches agent, Andrew McQuaid, forrige uke.

Les også: Blir dette Riis' neste storsignering?

Iren kommer fra det franske laget AG2R. 28-åringen har tidligere syklet for Crédit Agricole (2007-2008) og Cofidis (2005-2006). Han har seks profesjonelle seirer på merittlisten.

Alberto Contadors nye lagkamerat ble nummer tolv i årets Tour de France. Kontrakten med det danske laget har en varighet på to år.

I sin spalte hos Irish Independent innrømmer Roche at han får en litt annen rolle i Bjarne Riis' mannskap enn den kapteinsrollen han har hatt i AG2R. 28-åringen forteller at han vil jobbe med tempoferdighetene og kjempe for at laget skal vinne den gule trøyen (naturligvis med Alberto Contador).

Roche ligger for øyeblikket på 75. plass på world tour-rankingen og vil dermed gi det danske laget noen sårt tiltrengte poeng. Iren blir neppe den eneste som world tour-poeng som signerer for Bjarne Riis' denne høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.