*Nettavisen* Sport.

Her er Robben tilbake for Nederland

Foto: Carl de Souza (AFP)

Arjen Robben spilte sine første minutter i VM, og markerte seg umiddelbart.

24.06.10 22:54

KAMERUN - NEDERLAND 1-2:

Nederland var klare for åttedelsfinalen i VM allerede før den siste kampen mot Kamerun på torsdag kveld, og i praksis var hollenderne også sikret gruppeseieren.

Kamerun på sin side var utslått etter tap for Japan og Danmark, og hadde ikke mer enn æren å spille for på Green Point Stadium i Cape Town. Av den grunn lå kampen mellom de to lagene aldri an til å bli noen klassiker, noe den da heller ikke ble.

Heller ikke i denne kampen imponerte Nederland stort, men sikret seg tre poeng etter scoringer av Robin van Persie og Klaas-Jan Huntelaar. Laget gikk dermed ubeseiret gjennom gruppespillet i Sør-Afrika, og møter Slovakia i åttedelsfinalen førstkommende mandag.

Danmark feilet: Thomas Sørensen ødela igjen

Robben tilbake
Men hele Nederland jubler antakeligvis stort denne torsdagskvelden.

For i det 73. spilleminuttet entret Arjen Robben banen, i sin første kamp i årets mesterskap, og gjorde seg nesten umiddelbart bemerket på banen. Bayern München-spilleren var nest sist på ballen ved den nederlandske 2-1-scoringen etter et vakkert langskudd, og leverte flere av de geniale pasningene som har gjort ham kjent som en av Europas aller beste spillere denne sesongen.

Og med Robben tilbake på banen, kan Nederland nå langt i sluttspillet. Som nevnt venter Slovakia i åttedelsfinalen, noe som bør være overkommerlig motstand for VM-favorittene.

Deretter er veien videre mot finale helt åpen. Men laget må fortsatt heve seg et par hakk fra kampen mot Kamerun, om de oransje skal gå helt til topps i Sør-Afrika.

Italia ute av VM: «Vi var mestere, og gjorde oss til latter»

Van Persie i form
Kamerun åpnet kampen best, og hadde et ballinnehav på 60/40 i løpet av det første kvarteret. Likevel klarte ikke de afrikanske løvene å produsere noen farligheter foran det nederlandske målet, og motstanderne fra Europa tok etter hvert mer og mer over initiativet i kampen.

Og etter 36 minutter kom uttellingen.

Robin van Persie, som var svært god i den nederlandske drakta, satte i gang et veggspill med Raphael van der Vaart, og da Arsenal-spilleren mottok ballen på sju meter hadde han små problemer med å sette ballen i nota.

Nederland fortsatte å kontrollere spillet før pause, men etter hvilen viste Kamerun at de ikke hadde tenkt til å ryke ut av sluttspillet uten poeng.

Laget dominerte banespillet, og da Raphael van der Vaart stoppet et frispark med albuen innenfor 16-meteren, fikk Samuel Eto'o sjansen til å utligne fra straffemerket.

Inter-spissen gjorde ingen feil, dunket ballen opp i nettaket, og plutselig var ikke Nederland - som fortsatt ikke har tapt en landskamp i år - så uslåelige lenger.

Samleside: Les alt om VM her!

Stolpeskudd
Men det var inntil Arjen Robben entret banen.

Nederlands store stjerne, som ble strekkskadet i lagets siste treningskamp før VM, entret banen til stor applaus fra de oransje supporterne, og Robben skulle vise hvorfor han er så viktig for det nederlandske laget.

Syv minutter før slutt dro midtbanespilleren seg løs fra sin kantposisjon og innover i banen og ladet skuddfoten. Keeper Hamidou i Kameruns bur var sjanseløs, men ballen smalt i stolpen før Klaas-Jan Huntelaar enkelt puttet returen inn i åpent mål.

Robben fortsatte å levere gode pasninger på løpende bånd, uten at det ble flere mål i kampen.

Men tre seiere og en Arjen Robben tilbake på fotballbanen bør være en advarsel til alle lag med ambisjoner om VM-gull i Sør-Afrika: Nederland blir å regne med i kampen om gullpokalen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.