*Nettavisen* Sport.

Her er Saxo Banks siste signering

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Han er 33 år, sprinter og kommer fra Nagano.

21.10.11 14:51

Ja, vi kan kanskje nevne det først som sist: Takashi Miyazawa har denne sesong skrapet sammen 104 poeng på den asiatiske rankingen.

Som Farnese Vini-rytter har han stort sett konkurrert i europeiske ritt.

Blant høydepunktene kan vi nevne en femteplass i Paris-Brussel og 30.-plass under sykkel-VM i København. Men det er likevel langt mellom høydepunktene.

Hva Bjarne Riis skal med rytteren, er vi vel ikke helt sikre på. Annet enn å plusse på kontoen for UCI-poeng, da.

Nummer 134 i Sanremo
Miyazawa har sin bakgrunn fra sykkelcross og keirin (disiplin for banesyklister). Han ble asiatisk mester i 2007, og deltok for Japan under Beijing-lekene året etter.

Deretter ble han plukket opp av proffkontinentalmannskapet Amica Chips-Knauf i 2009. Da det havarerte finansielt dro han hjem til Japan.

I 2010 ble han japansk mester og syklet for Team Nippo. Året etter fikk han napp hos Farnese Vine-Neri Sottoli på nestøverste nivå.

Her ble han blant annet nummer 134 i Milano-Sanremo og tok tredjeplass på etappe seks under Tour de Langkawi. Japaneren vant også Izegem Koerse i forrige måned.

Altså ikke mye å rope hurra for, men nok til å overbevise Bjarne Riis.

- Takashi er en rytter som har bevist at han fortjener en sjanse på et verdenstourmannskap. Han har en meget seriøs innstilling til idretten sin, og er alltid villig til å hjelpe sine lagkamerater.

- Takashi er en aggresiv rytter og har vist fine evner som «puncheur». Jeg er glad for å ønske ham velkommen på laget, sier Riis.

25 ryttere under kontrakt
Det danske laget har dermed 25 ryttere på kontrakt foran neste sesong. procycling.no har tidligere meldt om interessen de har vist for norske Gabriel Rasch.

Ideelt sett hadde nok Riis mest av alt ønsket å forsterke hjelperytterkorpset rundt Alberto Contador med tanke på Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Torsdag stengte UCIs overgangsvindu. Det betyr at dersom du har kontrakt i 2012, kan du ikke bytte arbeidsgiver før i august neste år.

Sitter du derimot på en kontrakt som er på vei til å løpe ut, kan du fremdeles signere for en ny arbeidsgiver med tanke på neste sesong.

Contador har nylig fortalt spansk presse at laget fremdeles ønsker å signere en sterk klatrer.

- Riis undersøker fremdeles om vi kan forsterke oss, og ser spesielt på klatresterke ryttere. Men jeg vet det blir vanskelig, uttaler Contador ifølge biciciclismo.com.

Hva med Cobo?
Kanskje var det en gavepakke som falt ned fra oven torsdag. Da ble det nemlig klart at Geox trekker seg som hovedsponsor for laget til blant andre Denis Mensjov og Juan José Cobo, årets Vuelta a España-vinner.

Ifølge det internasjonale sykkelforbundet er alle Geox-rytterne fristilt fra kontraktene sine. Rytterne tar ikke med seg UCI-poengene sine videre, ettersom fristen for å melde inn de 15 beste poengsankerne i de respektive lagene gikk ut torsdag.

På en måte var dermed Cobos vueltatriumf poengløs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.