RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Sembs trylleformel

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Norge må slå storfavoritt Spania for å nå EM, men landslagssjefen vil ikke gi opp. Sjekk Sembs strategi og diskuter landslaget.

Semb ville ikke trekke Nederland eller Spania. Han ble ikke bønnhørt. Men selv om store deler av fotball-Norge allerede har resignert, har ikke sjefen selv lagt seg på ryggen for å dø.

- Jaggu godt å ha litt flaks en gang imellom, sa en særdeles ironisk Nils Johan Semb etter at Norge trakk spanjolene i play off-kampene om en EM-bilett.

- Realiteten er at vi trakk et av de to tøffeste lagene vi kunne få. Spania er på et helt annet nivå enn Wales og Skottland, forklarte den norske sjefen.

- Dødsvanskelig å spille mot oss

- Hvordan slår vi Spania?

- Vi må være ytterst gode defensive. Vi skal være dødsvanskelige å spille mot. Vi må bruke alle de ingrediensene vi har i spillet vårt. Det blir lite hælspark og tunneler. Utgangspunktet blir å holde nullen i Spania. Det blir en knallstram struktur. Vi skal slippe til minimalt. Jeg vil ikke ha noen målfest i disse kampene. Vinnerformelen vår er at det blir tett og jevnt, sier Semb.

SI DIN MENING:
Kan Norge slå Spania?
Ja, selvsagt
Nei, det er håpløst

Se resultat

- Vi vet også at vi ikke kommer til å produsere mange store sjanser mot dem. Vi kommer til å skape sjanser, noen store også, og dem må vi ta vare på. Vi må spille to bortimot optimale kamper for å slå ut Spania. Vi vil ha et godt utgangspunkt borte, og avslutte med en fest hjemme, forklarer han videre.

Og:

- Jeg er ikke så sikker på at de jubler så veldig i Spania over dette heller. De vet at vi er dødsvanskelige å spille mot, sier han.

La Manga?

Det er foreløpig ikke avklart hvordan det norske laget skal lade opp til bortekampen i Spania 15. eller 16. november. Cupfinalen spilles helgen før, og det kan være aktuelt å samle landslagsspillerne allerede mandagen etter. Et alternativ er også å ta med hele troppen til La Manga den siste uka før kampen. Det blir en avklaring rundt opplegget i løpet av et par dagers tid.

- Kunne vært greit med en snøstorm på Ullevaal i returkampen?

- He he... jeg har ikke tenkt på det, men det kunne kanskje vært greit, sier Semb og gliser.

Vel vitende om at Rosenborg har slått spanske Real Madrid i Champions League i snøvær i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere