Gå til sidens hovedinnhold

- Her er sommerens kupp

I Odd Grenland er man ikke i tvil: Tommy Svindal Larsen var sommerens beste nyervervelse i eliteserien. Hva mener du?

Aftenposten laget før høstsesongen en liste hvor sommerens beste kjøp ble rangert. Tore André Flo toppet lista. Foran Sebastian Eguren (RBK), Raymond Kvisvik (FFK) og Daniel Berg Hestad. Først på 5. plass var det funnet plass til Tommy Svindal Larsen.

Odd-trener Arne Sandstø humrer av lista.

- Det går ikke an å si hvem som er sommerens beste kjøp før man har sett dem spille. Da går man etter navn og gamle meritter. Da kunne man kjøpt Tom Lund og kalt ham sommerens beste, selv om han ikke kunne løpe, sier Sandstø.

- En ny dimensjon
Han mener begge Odds nykommere, Svindal Larsen og Patrick Suffo, er i kategorien «sommerens beste nyervervelser».

- Det er i hvert fall ingen av de mer profilerte spillerne, som for eksempel Magne Hoset og Tore André Flo, som er i nærheten. De er langt i fra toppform, og foreløpig ikke noe scoop. Det er vel ingen av de andre nykommerne som har spilt så mye, så fast og så bra som Tommy. Sammen med Patrick Suffo har han gitt oss en ny dimensjon, sier Sandstø.

Og det er vanskelig å være uenig. Odd har tatt 12 av 15 poeng etter ferien, og har klatret fra sisteplass til sikker plass på tabellen.

- Vi har fått inn en spiller som vet når man skal slå på ett touch, og når man skal bruke lengre tid. Han vet når man skal slå langt og når man skal slå i mellomrom. Han er en veldig klok spiller, som har spredd trygghet rundt seg, sier Sandstø.

Assistent Gaute Larsen er enda klarere:

- Tommy er sommerens kupp. Han har levert varene fra første stund. Vi har vunnet fire av fem seriekamper med ham, og fem av seks hvis vi tar med seieren over Start i en treningskamp like før høstsesongen.

- Er blitt bedre
Tommy Svindal Larsen er fornøyd med utviklingen i Odd-trøya.

- Jeg vil ikke ta æren alene. Jeg har bidratt, men det er ikke ene og alene min fortjeneste. Men jeg føler allerede at jeg har kommet meg videre som spiller i Odd. I Nürnberg fikk jeg til en viss grad vist meg frem, men var ikke med i oppbyggingen av spillet. Det er jeg i Odd, sier Svindal Larsen til TV 2 Nettavisen.

- Hva sier du om at du ble rangert på 5. plass i Aftenposten?

- Jeg får si som jeg kanskje ville sagt hvis jeg kom fra samme land som han Eguren: Hva i svarte!?

Sier han glisende.

Hvem mener du er sommerens beste kjøp? Diskuter saken her.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken