*Nettavisen* Sport.

Her er spissen storklubbene sikler etter

Foto: Aris Messinis / AFP / NTB scanpix

25-åringen er én av Europas heteste målscorere.

Han har scoret 17 mål på 15 kamper i høst og har en utkjøpsklausul på rundt åtte millioner euro.

Det er kanskje ikke så rart at greske Konstantinos Mitroglou er en av Europas heteste spisser for tiden.

Klubber som Arsenal, Inter og Liverpool har allerede blitt koblet med måljegeren og skal vi tro avisene kan det skje ting allerede i januar.

I Olympiakos, der han til daglig herjer foran mål, er man innforstått med at Mitroglou har større ting i vente og at han blir vanskelig å holde på.

- Om han fortsetter å score på denne måten, blir det veldig vanskelig for oss å holde ham her, sier Olympiakos-trener Michel.

Startet i Tyskland
Den spanske Real Madrid-legenden, som overtok treneransvaret i Olympiakos i 2013, skal ha mye av æren for at den 25 år gamle spissen har blomstret opp i høst.

Mitroglou kom til atenklubben tilbake i 2007, etter at han hadde blitt fostret opp i Tyskland. Fra 2005 til 2007 spilte han for Borussia Mönchengladbach.

Spissen ble født i Hellas, men familien flyttet tidlig til Neukirchen-Vluyn og i barneårene spilte han for SV Neukirkchen, TuS Perussen Vluyn og MSV Duisburg.

Allerede i ung alder viste han seg som en flittig målscorer og som 11-åring var han toppscorer for sitt lokale lag. På U19-nivå for Gladbach herjet han også foran mål.

Mitroglou kom aldri på banen for A-laget til Håvard Nordtveits klubb, for etter å ha imponert under U19-EM i 2007, ble han snappet opp av Olympiakos.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han har utviklet seg mye siden han kom fra Tyskland. Han har blitt bedre fysisk og han er bedre til å lese spillet, sier hovedtrener Michel.

Olympiakos kvittet seg med sentrale spillere som Rafik Djebbour og Djamel Abdoun i løpet av sommeren, noe som har gitt Mitroglou mer plass til å boltre seg.

- Hadde tillit
Michel sier han aldri var i tvil om å la spissen få sjansen i førsteelleveren.

- Vi valgte å ikke hente inn noen nye, fordi vi hadde tillit til at Mitroglou skulle vise seg tilliten verdig. Han har forsvart plassen sin godt, sier treneren.

Sammen med spillere som Joel Campbell, Javier Saviola og Vladimir Weiss har Mitroglou vært en del av et Olympiakos-lag som har vunnet elleve og spilt én uavgjort på 12 kamper i ligaen.

I Champions League, der Mitrolglou har scoret tre av sine mål, har grekerne også overrasket. Når to runder gjenstår av gruppespillet ligger Olympiakos på andreplass io gruppe C.

- Vi forstår filosofien til treneren. Med de spillerne som kom inn i sommer er vi i stand til å spille mer angrepsorientert. Det er vår styrke, sier Mitroglou.

Klikk på bildet for å forstørre.

Målene til den greske spissen, som også var sterkt delaktig i å sende Hellas til VM på bekostning av Romania nylig, kommer fra alle mulige hold.

- Før kom målene hans stort sett fra inne i 16-meterfeltet. Men nå scorer han også på andre måter. Han er en spiller som alltid er en trussel, uansett hvor på banen han er, sier Michel.

- Er god nok
Siden han kom til Olympiakos har Mitroglou scoret en del mål, men det er først denne sesongen han virkelig har fått et gjennombrudd i den røde og hvite drakten.

Han har kontrakt med klubben fram til 2016 og tjener rundt 600.000 euro i året hos grekerne. Klubben håper å kunne beholde den målkåte spilleren ut den inneværende sesongen.

Også lagkameratene har latt seg imponere av 25-åringen.

- Jeg håper han får sjansen, i framtiden, til å spille for en klubb i Italia eller Spania. Jeg er sikker på at han er god nok til å lykkes der, sier lagkompis Javier Saviola.

En ting er i hvert fall helt sikkert. Fram til overgangsvinduet åpner i januar vil Olympiakos fortsatt få nyte godt av mannen med kallenavnet «Pistolero».

Allerede onsdag skal han i aksjon for Olympiakos borte mot franske Paris Saint-Germain. Med poeng der vil grekerne ta et langt steg mot avansement i Champions League.

Møtet og alle andre kamper som spilles i den gjeveste europacupen onsdag kan du følge minutt for minutt i Nettavisens livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.