Det er et års tid siden Real Madrid sjokkerte fotballverdenen med å hente superstjerne på superstjerne. Kaka' og Cristiano Ronaldo ble hentet for godt over en milliard. Dermed var to av de siste tre års vinnere av årets spiller i verden samlet på samme lag.

Det var oppsiktsvekkende, men det er ikke første gang Real Madrid har hentet verdens beste spillere til klubben sin.

I USA derimot er det ikke så lett å få alle de beste spillerne på ett lag uansett sport, samme hvor mye penger man har. Ettersom lønnstakene i de respektive ligaene forhindrer ett lag i å sikre seg rubbel og bit av stjernespillere.

Men denne sommeren har endret noe av det inntrykket. Natt til fredag ble det klart at Lebron James, Dwayne Wade og Chris Bosh skal spille for samme lag de neste seks årene.

Tre av de aller beste basketballspillerne på samme lag. Det var utenkelig før. Nå har det altså skjedd.

Forbanna fans og eier
De tre superstjernene har spilt sammen på Team USA i OL og tok gullet i Beijing i 2008. Allerede da skal trioen ha bestemt seg for at de ville spille på samme lag også i NBA.

Denne sommeren var alle kontraktsløse og det ble tidligere i uken klart at Bosh og Wade begge ville signere for Miami Heat, Wades nåværende klubb.

Natt til fredag kom altså den endelige beskjeden om at også Lebron James skal spille for Miami Heat. Til enorm fortvilelse for Cleveland Cavaliers-fansen. Lebron har båret laget de siste sju årene, og er også oppvokst i staten Ohio. Derfor reagerte mange med sinne da James erklærte at han ikke lenger ville spille for laget.

I gatene i Cleveland tente de på James-draktene sine, mens Cleveland Cavaliers-eier Dan Gilbert gikk knallhardt ut mot James og kalte ham egoist.

«Miami Thrice»
Men om det var sinne i Cleveland, var det desto mer glede i Miami. Fredag kveld ble trioen James, Wade og Bosh presentert for fansen og det var til øredøvende jubel. «Miami Thrice» er tilnavnet supertrioen har fått, et ordspill på den gamle TV-serien Miami Vice, basert i samme by.

Men selv om Miami Heat har samlet tre av de aller beste spillerne i ligaen på samme lag, er det nå arbeidet starter. For i basketball må man ha fem spillere på banen, ikke bare tre. Og med 82 kamper i grunnserien, i tillegg til eventuelle sluttspillkamper (Miami håper selvfølgelig på flust av sluttspillkamper), kan belastningen bli vel stor på stjernetrioen. Derfor er spillerne rundt stjernene nærmest like viktige.

Og der sliter Miami. For per dags dato har de nesten ingen andre enn stjernetrioen klare til neste sesong. Og med tre spillere på makskontrakter, kan det bli vanskelig å finne kvalitetsspillere.

Men samtidig er det flere veteraner på tampen av karrieren som nå har meldt sin interesse for å spille med det som fort kan være den mest dominante trioen i NBAs historie. Derek Fisher vant NBA-tittelen med Los Angeles Lakers i vår, og har før det vunnet tittelen fire ganger. Han skal være en svært interessant mann for Miami.

Wade, som på mange måter er Mr. Miami, sier det er nå jobben starter for laget.

- Vi er her for å vinne titler. Vi skal ikke selge drakter. Vi skal ikke få opp interessen. Så vi har en lang vei igjen til vi er klare for å bli et mesterskapslag. Vi må fylle stallen vår, sier Wade ifølge Miami Herald.

- Vet jeg har valgt rett
Det er én av grunnene til at trioen har sagt fra seg 15 millioner dollar hver i løpet av kontraktstiden på seks år. Det innebærer totalt nærmere 300 millioner kroner. Men samtidig åpner dette opp for at Miami faktisk kan sikre seg rutinerte spillere som Fisher og andre som kan komme inn og danne et bra team rundt superstjernene.

Det kan bety titler de neste årene. Og det er det Lebron James er desperat etter å skaffe seg. Det var derfor han forlot Cleveland, fordi han nå er lei av å vente på muligheten til å kjempe om titler.

James har ikke sagt mye om kritikken mot ham, men var tydelig da han og de to andre ble presentert for sine nye fans.

- Nå vet jeg at jeg har valgt rett, sa han til et fullsatt og jublende publikum i American Airlines Arena.

Ellers har han ikke sagt så mye om kritikken han har mottatt, men på sin twitterside la han ut følgende melding lørdag:«Hvis du lever livet ditt etter andres mening, vil du alltids miste øyeblikket som er rett foran deg».

Nå har han virkelig grepet øyeblikket, så vil tiden vise om supertrioen kan skape et nytt dynasty i NBA. Én ting er i alle fall sikkert: Miami Heat er nå laget alle andre vil slå. Supertrioen Bosh, Wade og James får ingenting gratis i sin jakt på titler.

Sjekk siste sportsnytt her!