Gå til sidens hovedinnhold

Her er tallene som overrasket Northug

- Det er gode tall, sier skikongen da han får høre om det.

Petter Northug har vunnet over halvparten av sine VM-renn. Den gullkantede statistikken kan skinne enda sterkere i løpet av de neste ukene.

Nå om dagen handler alt om å bunkre opp røde blodlegemer i Nord-Italia. Torsdag stilte trønderen for en sjelden gangs skyld opp til enkeltintervjuer også.

På 13 VM-konkurranser står han med sju gull. Det gir en treffprosent på hele 53,8. Northug var ikke helt klar over den skyhøye uttellingen før NTB dro fram tallene.

– Det er gode tall det, men kanskje ikke slik man tenker på. Man har hatt suksess i mesterskap og alt har vært bygget opp mot det. Det er artig at man lykkes med den planen man la og kom så bra ut av det, sier Northug til NTB.

Foran Dæhlie
Bjørn Dæhlie stoppet på 37,5 i seiersprosent i VM. Han la opp etter mesterskapet i Ramsau i 1999.

Northug er klar for sitt fjerde VM. Han debuterte i Sapporo (2007), fortsatte i Liberec to år etter og var konge i Oslo for to år siden. I Val di Fiemme er han den store stjernen, mannen «alle» vil slå.

– Hva vil være et godt VM for deg forutsatt at du holder deg frisk?

– Å ta med meg et individuelt gull der femmila henger høyest og vinne begge stafettene. 50-kilometeren er kanskje den en har hatt mest tanker om.

Northug er ubeseiret etter fem VM-konkurranser i stafett og 50 kilometer.

Uproblematisk
Northug opplevde en strabasiøs reise fra Sotsji til Seiser Alm, men er i rute.

– Jeg føler meg helt fin. Det påvirker meg ikke noe. Jeg liker å reise, så det har gått helt fint. Vi følger de oppsatte rutinene for at jeg skal holde meg frisk og gjør ingenting nytt selv om det er VM.

Under VM i Oslo for to år siden vant Northug 50-kilometeren og skiathlon. I tillegg var han med på stafettlaget som sørget for norsk seier. I lagsprinten ble det annenplass med Ola Vigen Hattestad. Northug måtte ta til takke med sølv i sprinten også.

– Påvirkes du at forventningene til deg i Norge?

– Nei.

– Men setter du pris på at folk er interessert?

– Ja, det gøy at de har slikt engasjement for langrenn. Jeg merket da vi kom hjem fra Sapporo (2007) hva 4 x 10 kilometer stafett betyr for en langrennsnasjon som Norge. Det gjelder det å ha med seg. Det er ikke mange som får lov til å være ankermann for Norge og forsvare æren sammen med laget. Den følelsen må man ta godt vare på, sier Petter Northug. (NTB)

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken